2010. november 1., hétfő

Mexikói szállásaink

Szállásösszesítés

Cancun
Oasis America  (27 Euro/fő/éj, reggelivel)


Cancun központjában, könnyű megtalálni, étkező és kongresszusi részei nagyon előkelőek, szobái átlagosak, az utcára nézőek igen zajosak. Ár-szolgáltatás arányban rendben van. Utcai és belső udvari (zárt) parkolórésszel. Reggeli négy féle menüből választható, bőséges, ízletes. Hajszárító van, széf nincs. Kifogástalanul kedves személyzet. Ingyen internet. Medence.






Akumal
Gran Bahia Principe Akumal (52 Euro/fő/éj, all inclusiv)






A Riviera Maya-n, Playa del Carmentől délre. Három épületcsoportból (Tulum, Akumal és Coba névre hallgatók) áll a hotel, és 1,5 km tengerpart tartozik hozzá. Az „Akumal“ részben két szintes, 8 szobára felosztott szép házakban vannak a szobák, melyek ízlésesen berendezettek, tágasak. Az egész létesítmény egy hatalmas parkban van és a lakórészei úgy vannak elrendezve, mintha egy nagy, modern lakótelep lenne, gyönyörű házakkal. A házak közt kövezett utak vezetnek mindenfelé és a nagy távolságok miatt gumikerekű kisvasút is jár minden tíz percben. A büfé szerű (hatalmas svédasztal) étkezésnél mindekni talál kedvére valót. Nyugalmas, kellemes, luxuskivitelezésű hely. Ár-szolgáltatás arányában, szinte felülmúlja az árat. Parkolóval és magasan szervezett biztonsági szolgálattal. Hajszáírtó van, széf nincs. Kifogástalanul kedves személyzet. Internet saját géppel wifiről, vagy bérelhető laptop 1 órára 10 USD. Közvetlenül a fehér homokos parton, több medencével.








Chichen Itza
Mayaland (45 Euro/fő/éj, reggelivel)




Direkt a chichen itzai ásatások mellet, külön bejárattal azokhoz. Az 1923-ban, hacienda stílusban épített hotel mára már egy kissé lelakott, de egy éjaszkára kitűnő szállás. Buja természet veszi körül. Ízlésesen berendezettek a szobák. Ár-szolgáltatás arányában, drágább, mint kellene. Széf, hajszárító nincs, a személyzet nagyon kedves, a reggeli finom és bőséges, étlapból válaszható. Külön parkolója van. Nincs internet. Választható a hotel vagy a kertben a több egyedi bungaló is, több medencével is rendelkezik.




a fürdőszobaajtó:

Rio Lagartos
Hotel Punta Ponto (42 USD/szoba, reggelivel)




Korrekt tulaj, előre nem kellett fizetni. Direkt a halászkikötőben, szépen berendezett, tágas szoba, csodás kilátással. Előny: a tulaj megszervezi a neten ajánlottnál jóval olcsóbban a madárleses motorcsónakázást. Hátrány: a szobában erős dohos szag. 
Széf, hajszáírtó nincs, parkolási lehetőség megoldva. Reggeli feledhető és kevés. 
Ár-szolgáltatás arányában rendben van. Nincs internet.



Merida
Hotel Residencial (25 Euro/fő/éj, reggelivel)





Merida belvárosában, zajos helyen. Egykor királyi lakosztálynak megfelelő szépségű, mostanra igen lepukkadt szálloda. A szoba szépen berendezett, de sok minden tönkre van menve. A reggeli étlapból választható, finom, bőséges. A személyzet fapofa, több ízben kifejezetten érdektelen, nem kedves, nem segítőkész. Éjjel is nagyon hangos hotel. Belső zárt udvarban van parkoló. Széf nincs, hajszárító van. Nem ajánlom, de egy éjszakás szállásként ki lehet bírni (kevés alvással). Nincs internet. Kis medence van a belső udvarban.

Uxmal
Hacienda Uxmal (38 Euro/fő/éj, reggelivel)





Idilli környezetben fekvő (a romoktól kb. 350 méterre) ápolt, hacienda stílusú szálloda. 
Parkolóval, hajszárító van, széf nincs, nagy medence a trópusi kertben. A szoba ízlésesen, sőt (nekünk) úriasan berendezett. A legszebb szállásunk volt az összes közül. A reggeli büfés volt (egy csoport miatt, amúgy étlapos) finom és bőséges. A személyzet hibátlanul kedves, segítőkész, extrém udvarias. Nagyon megéri az árát, külön élmény az itt töltött idő. Ingyen internet. Színvonala szinte az ára felett fekszik. 









Campeche
Hotel Ocean View (30 Euro/fő/éj, reggelivel)




Új építésű, modern, családias szálló, direkt a tengerparton (csak az út választja el). Mögötte hatalmas bevásárlóközpont és Campeche történelmi központja tíz perces sétányira van. Tiszta, ízlésesen berendezett szálloda. Nagyon kedves a személyzet, jó a kiszolgálás. Reggeli büférendszerű. 5 számítógép van egy külön helységben ingyen internettel. Széf nincs, hajszárító van, saját parkoló van, kiemelt biztonsági szolgálat, kis medence a belső udvarban. Nagyon kellemes szállás. Az árát megéri. 




Palenque
Mission Palenque (27 Euro/fő/éj, reggelivel)




Kellemes környeztben fekszik, közel a romokhoz (kb. 8 km) és kb. 1 km-re Palenque centrumától. Nagy szálloda, régi lehet, lepukkadt. Széf, hajszárító nincs, parkolás az udvarban, reggeli büférendszerű, a személyzet közömbös, medence az udvarban. Majnem árán aluli. 

Chicanna
Chicanna Eco-village Resort (46 Euro/fő/éj, reggelivel)






Egy igazi paradicsomi kertben elszórtan több, két szintes, négy szobás bungallóból álló, afrikai lodge stílusban épített és berendezett csendes, kellemes, ízléses szálloda. A személyzet seígtőkész, kedves, a reggeli étlapból választható, nagyon úrias és udvarias a kiszolgálás. Széf, hajszárító nincs, mini medence van. Parkolás az őrzőtt udvarban. Nagyon érezhető a természet közelsége, hallhatók a dzsungel hangjai. Árának megfelelő színvonalú. 





Xcalak
Playa Sonrisa Casual Resort (22 USD/fő/éj reggelivel, vacsora befizethető 10-15 USD között)





A világ végén, civilizációtól minimum 60 km-re (Majahual), orvos 200 km-re (Chetumal), családi vállalkozás, az amerikai Murphy házaspár tulajdonában. Kedves, családias, egyedi rendszerű (önkiszolgáló bár, nudizmus) jól felszerelt, modern, ízlésesen berendezett szoba. Kellemes környezet, direkt a pálmafás strandon. Széf ingyen, hajszárító nincs és használata a genárátor által termelt minimális áram miatt nem megengedett. Parkolás az udvarban. 














2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Köszi a dícsérő szavakat a blogomhoz, a tiéd is nagyon jó, és hihetetlen szép helyeken jártatok! Kicsit beleolvastam a másik blogodba is, nem semmi munkád van!
    Kinga

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről