2010. november 29., hétfő

Nincs inspiráció

A tegnapi beírásom óta bevillant ma autóvezetés közben egy gondolat. Vajon miért nem tervezgetek már programokat Thaiföldre, hiszen vettem könyveket, miért hagy ennyire hidegen? Aztán rájöttem. Mezei, egyszerű a magyarázat. Amikor megvettem a könyveket volt bennem mozgolódás, érdeklődés, izgalom. El is kezdtem tervezgetni, hogy majd hova megyünk el kocsival, jó messzire és mennyi mindent nézünk meg. De aztán előadták a fórumon a rémtörténeteket, miszerint a thaiok megölnek, ha balesetet okozok, vagy hogy a kölcsönzősök visszalopják éjjel a kocsit és hatalmas pénzeket követelnek érte (mert a biztosításban nincs benne a lopás) és ha nem fizetek, bezárnak, váltságdíjat kérnek stb...

Eleinte úgy terveztük, hogy pár napra autót bérelünk és ezt itthonról foglaljuk le egy nagyobb, ajánlott cégnél, amit német fórumokon ajánlottak és olcsóbb is lenne így, meg ott a biztosítás is biztosabb lenne, de mivel annyira elbizonytalanítottak a magyar fórumon, mert szerintük öngyilkosság Thaiföldön vezetni, ezért már nem merem előre lefoglalni a kocsit. Így meg, hogy azt sem tudom, lesz-e ott autónk vagy sem, tudunk-e vezetni vagy sem, így nem lehet tervezni semmit sem. Amiket terveznék, ahhoz kell az autó és ha még sem tudunk autózni, akkor odavész az összes terv és így már nincs ios kedvem a bizonytalanra tervezgetni. 

Azt gondolom, hogy előbb pár napra robogót fogunk bérelni, az ott úgyis a tipikusabb. Azzal bejárjuk a szigetet (Phuketet) és megtapasztaljuk, milyen is valójában az a nagyon veszélyes közlekedés. Aztán, ha nem tűnik olyan borzalmasnak, akkor majd ráérünk ott autót bérelni, csak hát kérdés, hogy hol, kitől, kiben lehet megbízni, mert állítólag tényleg nem divat arrafelé a teljes körű biztosítás, és minden karcolásért tetemes összegeket akarnak leakasztani. 
A másik az, hogy nem tudhatjuk előre az időjárás állását sem, nem akarnék x napra lekötve autót bérelni előre és akkor éppen egy több napos rossz idő időszak lenne esetleg. Még az is hozzájön, hogy rengeteg látnivaló van a közeli szigeteken és ennek megfelelően rengeteg hajókirándulás is van, és annak végképp nem lenne értelme, hogy van egy előre bérelt autónk, ami auztán napokig csak ott állna, mert éppen akkor mennénk hajókázni valahova. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről