2011. január 23., vasárnap

Álomszövés napi sok órában

Tervezünk, mint, aki biztosra megy, pedig az egész nem több eddig, mint álmodozás, de nem baj, ha már a tervezés is boldoggá tesz. :-) 
Tegnap egész nap tanzániai szafari ajánlatokat nézegettem. Vannak emberi árban is és pokoliban is, és közte mindenhol. Találtam német irodától meglepően jó árajánlatokat 4-5, 10-12 vagy 21 napos szafarikra annyi pénzért, míg másik német uzatási katalógusból 3-4 napos kerül a 21 napos 3szorosába!! Tanzánia régi álmom, azon belül pedig nem csak a nemzeti parkok (Serengeti, Ngorongoro Kráter, Lake Manyara, Tarengire), hanem életem legnagyobb vágya: megmászni a Kilimanjarot (aminek sisakját sajnos már napjainkban nem fedi semmiféle legendás hó - szóval ezt már lekéstem). De azért nem lenne semmi érzés az "Uhuru Peak" 5895 méteres pontján állni!!

Kép forrása: http://upload.wikimedia.org
Ebben csak egy bonyodalom van - ami amúgy meg elég gáz a trópusi körutazásunk függvényében - az, hogy odafent 6000-en már bazi hideg van, részben -30 fok is, és ott aludni is kell, sátorban (a ritka oxigéntartalmú levegőben), meg rendes, jó hőszigetelésű hegymászó cuccokban mászni. 1. Ilyenünk nincs és bazi drága; 2. ha lenne is, hogy a francba ciepelném egy hátizsákos körutazás során, ahol két hónapig 40 fokos helyeken mászkálok, ezeket a vastag cuccokat magammal??? Megoldás kettő van: 1. vagy nem megyünk fel a Kibora vagy nem megyünk Tanzaniába és az egész tanzániai álmom egy külön utazás keretében valósítjuk meg.

Az "Air Pass"-ek tekintetében is bukta az egész út, mert az Indischer Ozean Air Passben nem szerepel Afrika (de a Seychelles, Mauritius, Reunion és Madagaskar igen), viszont ennek feltétele, hogy a három felkínált légitársasággal kell megtennem a hosszútávú oda és és vissza utat is, erre pedig csak az Air Mauritius lenne a három közül alkalmas, így Mauritiuson kellene kezdenem az utazásom és végeznem is, ami nem engedné meg az egyik helyről a másikra lépkedő módszert és egyirányú repjegyek vásárlását is csak köztesen. És Afrika kimaradna.

A legelső tényező, amihez az utazásunkat idomítanunk kellene, az az időjárás, ehhez csináltam egy táblázatot, amiben a narancssárga szín a legkedvezőbb időszakokat jelzi, a kék a monszunesőset:


E táblázatocskám szerint nem utazhatunk az év első 3 hónapjában, másképp pedig a szabi nem oldható meg (előző évről áthozott szabival és ősszegyűjtött túlórákból adódott szabadnapokkal). Mivel megengedték volna a szabi áthozatalt, így két év szabijaiból adódott volna össze egy hosszabb intervallum, amit viszont a táblázatom szerint legkedvezőbb júliustól novemberig időszakban nem lehet kivitelezni. Újabb fejtörés.

És ezek még csak gondolatok, a valóságban el sem tudom képzelni, hogyan szerveznénk le a repcsiket, a vízumokat, a reneget oltást, azt hogy itthon a számlánkon legyen annyi pénz, hogy a szokásos havi levonásokat fedezné....de! :-) álmodozni a legszebb az életben és ez minket boldogít, még akkor is, ha nem jön össze. Jelenleg pedig úgy állunk hozzá, hogy valahogy majd csak összejön. ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése