2011. január 11., kedd

Nürnberg


A majdnem 500-ezer lakosú nagyváros a Pegnitz folyó és a Rajna-Majna-Duna-csatorna, az ún. Europa-Kanal partján fekszik. Nürnberg Bajorország második legnagyobb városa, és Frankországnak pedig a fővárosa. A város virágkorát a XV. században élte, a történelmi városmag még ma is őrzi eredeti arculatát. Az egész óvárost középkori városfal veszi körül, melyet tornyok szaggatnak meg folyamatosságában. Ezen a belvárosrészen is keresztülfolyik a Pegnitz. Csodálatos „Fachwerk”-házak, gótikus templomok valamint a vár ékesítik a várost.

Mi egy kellemes késő augusztusi, de amolyan őszies napon jártunk itt pár éve és hasonló érzésem volt, mintha egy középkori mesébe csöppentem volna.

Hosszú sétákat tettünk a csodás épületek között. Éppen piac is volt a fõtéren, ahol olcsón vettem sok szép ki kaktuszt. Nürnberg nagy élmény volt és az egyik kedvenc bajor városommá vált. Nagyon magával ragadott. Állatkertje is híres, (itt született a második német jegesmaci bébi) oda mi már nem mentünk el, mert a késõ délutánt ingolstadti barátnõméknél töltöttük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése