2011. június 23., csütörtök

Három a nyerő

Nos, a hőn vágyott 2-3 hónapos nagy utazás egyelőre biztosan nem jön össze, mert engem nem engednek el a munkából. A fizetés nélküli szabi sem megoldható, mert nem lenne, aki helyettesítsen. 

De nagy utazás lesz jövőre is, a kérdés csak az, hogy hová.

Első helyen állnak a Seychelle-szigetek, ahova tavaly meg is terveztem konkrétan mindent, csak a tervet kell elővennem és mégegyszer mindet végigzongorázni. Ami "ellene" szól, az főleg két dolog. Egyik, hogy május és november a legjobb utazási hónapok és május már majdnem nyár, akkorra európai utazást tervezünk inkább, november pedig még másfél évnyire van, az túl hosszú várakozás. Igazából legszívesebben január-február táján utaznánk valahova, mert akkor már elég hosszú volt a tél, hogy ne lehessen kibírni tovább és így a végéből egy kicsit lefaragni és napsütéssel feltöltődve kihúzni a nyári utazásig. A második ok pedig az, hogy bár már maga a tény, oda eljutni is egy nagy élmény, de ezek mini szigetek és nincs olyan sok látnivaló, a szó szoros érelmébe vett feldedezni való, mint amit egy ilyen nagy utazástól elvárnánk. Ki ne vágyna rá, odautazni? De három hétig csodálatos partokat nézegetni - ettől egy kicsit többet várunk el egy ilyen kaliberű utazástól. 

Közbejátszó dolog még az, hogy jövő év végén lesz a 10. évfordulónk és ennek örömére egy nagy utazást szeretnénk, és ez egy nyomósabb ok, hogy miért is kellene akkor inkább novemberben. Tehát ebből a szemszögből viszont a Seychelles nyernek.

Második nyerő, a január-februárban kedvező időjárású Costa Rica - Panama kettős lenne. Előbbi ronda tengerpartjaival szemben elképesztően változatos, csodás természettel, míg utóbbi mindkettőben csak szépségekkel büszkélkedhet. Ez az utazás azért vonz, mert megőrülünk a vad és érdekes természetért, abból pedig Costa Rican sok részünk lehetne, így ott főleg túrázással töltenénk el az időt. Panamában pedig inkább a szép partokon pihennénk. ami ennek az utazásnak a plusz vonzereje, hogy Mexikó után megmaradt bennünk egy különlegesen erős vonzalom a közép-amerikai országok iránt. Nagyon vágyakozunk Gautemalába és Belizébe is, de ezzel párhuzamosan olyan helyet keresünk, ahol kivitelezhető az infrastruktúra és biztonság szempontjából is egy bérautós körutazás, és ez utóbbi szemszögéből pedig a Costa Rica - Panama páros erősen veri a Guatemala - Belize kettőst. A hónapok is jók lennének, a telet lerövidítő teóriánkhoz, de így nem maradna lehetőség az év végére, a tizediket ünnepleni valami álomhelyen.

A kérdés csak az, mi a fontosabb. Valóban fontos az évfordulós ünneplés vagy fontosabb, hogy kaland és felfedezés legyen? 

A harmadik lehetőség az életem álma, Tanzánia és Zanzibár lennének, ami viszont a két előbbi anyagi költségeinek duplája lenne és még mindig túl félős vagyok a trópusi betegségek miatt.

Amennyiben év elején utaznánk, már nincs idő az álmodozásra, komolyan bele kellene vágni a szervezésbe... :-)

Egy belső hang bennem már eldöntötte a jövő évi célt, de egyelőre még nem merem kikürtölni. ;-)

3 megjegyzés:

  1. Január Tenerife, november Seychelles. :)
    Karib-tenger vagy Új-Zéland esetleg?

    VálaszTörlés
  2. :-) Januárban Tenerife még nagyon hideg, csak áprilistól jó oda utazni, főleg hogy az utóbbi években márciusban mindig nagy ítéletidők voltak. A Karib-térség még szóba jöhet, mert oda novembertől márciusig jó menni, de akkor nem lesz Seychelles. A három jövő évi nyaralás helyei már kezdenek biztosak lenni, csak az időpontok okoznak nagy fejtörést még. :-)

    VálaszTörlés
  3. Na írd már le, mert kilyukad az oldalam a kíváncsiságtól! :D

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről