2012. június 25., hétfő

A TENGER

Aki meghallja, hogy nyavalyogni merek, hogy nem mehetünk az idén többet nyaralni (mármint ebbe beleértve a lefoglalt októberi tenerifei utat is, azon kívül), biztosan telhetetlennek tart. De ezt csak az érti meg, akiben eredendően benne van ez az utazási vágy, aki már babszemmel a fenekében született. :-) 
Néha előtör valahonnan a mélyből, totálisan váratlanul a vágyakozás, mindegy hogy hova, csak menni kell, látni kell, vagy éppen ez a végtelen vágy, szerelem a tengerhez. 
Már sokszor leírtam itt, ami igazából leírhatatlan, hogy valami különös kötődés, lelki vonzalom, nevezhetjük szerelemnek is, köt a tengerhez és ez nem valamilyen tenger, hanem A nagybetűs TENGER. A Földközi-tenger, A mediterrán tenger. 
Tudom, most halál nagyképűnek hangzik ez az egész, de nem az, ez csak egy belső, mély érzelem, de azok a tengerpartok, ahol már jártunk óceánon túl, csodaszépek, de nem sugárzik belőlük az a bizonyos valamilyen hangulat, az, amit nem tudok megfogalmazni, ami a mediterrán partokban benne van. Ahol valóban só illata van a levegőnek, ahol a víz annyira nagyon kristálytiszta, ahol az oleanderek és mediterrán ételek illata keveredik. Annyira vágyom oda, hogy elmondani nem tudom, minden nap kínoz a vágyakozás és autóvezetés közben bevillan egy pillanat és érzem a kocsiban a tenger illatát...Bolond vagyok, tudom. Ölni tudnék, hogy elmehessünk még szeptemberben pár napra valami tengerpartra. Nézegettem Mallorcát, Menorcát és találtam is nagyon olcsó 4-5 napos utakat. De lehetetlen. Nekem haza kell utaznom és M-nek nincs több szabija (nekem sincs, csak én tudok variálni a szabadnapokkal, ő nem). Úgy érzem, nem bírom ki. Ezért el is döntöttem ma, én, egyedül, spártaian és be is jelentettem, hogy jövőre nem lesz nagy utazás távolra, nem lesz háromhetes utazás sem, mert akkor nem marad másra sem idő, sem pénz. Jövőre inkább egy-egy hetekre szeretnék menni, de többször az évben és itt, Európában. M. egyetértett. 

4 megjegyzés:

  1. Andi, ha más nem is, én tutira értelek, mert ugyanilyen vagyok :-) Bár nekem is szokták mondani, hogy telhetetlen vagyok és miért nem jó nekem Mo., meg hogy ott is szép, de ott nincs tenger, és igen, Thaiföld is gyönyörű, meg Ausztrália is az volt, teljesült az álmom, de érdekes, hogy igen, ez itt teljesen más, valami hihetetlen vonzerő..... Tarifára kell mennetek, az közel lesz hozzánk, de itt a Costa Blanca, ez a legszebb rész sztem....itt még találsz magányos öblöket, ahova kaland eljutni ;-) Az biztos, én is teljesen megtaláltam a belső békémet, nem kell hozzá sok pénz, nincsenek nagy igényeim - ebben is sok a hasonlóság! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez jó, hogy te is így érzel. A tenger valami hihetetlen nyugalmat áraszt, ami az embert is lenyugtatja, ezért is élhetnek talán a földközi népek olyan nyugalomban.

      Törlés
  2. Mintha csak én írtam volna:)))
    Aki nem szeret utazni, nem is szokott: az nem érti meg ezt az érzést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, köszi, azt hiszem, a tengerben van valami misztikus és aki erre rátalál, azt foglyul ejti.

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről