2012. augusztus 12., vasárnap

Kirándulás az Eibsee-nél

Minden augusztusban itt van két hetet anyósom és idős korának ellenére is még sokat bír és szeret a természetben kirándulgatni. Mindig nagyon örül, ha elvisszük szép helyekre, amiket úgy kell kikeresnünk azért, hogy neki ne legyen nagyon megerőltető. Mivel csodaszép és az egyik nagy kedvencünk itt a hegyekben az Eibsee, ahol már számtalanszor voltunk, ezt választottuk ki aznapi célunknak. 
Alpesi legelő és a háttérben a Kramer hegy, kicsivel Garmisch-Partenkirchen előtt.

A Zugspitzbahn, ami felvisz a hegyre. 








Ennél az alpesi tónál már nem kevésszer voltunk, mert odavagyunk érte, a színeiért, a környezetért...X alkalommal körbejártuk már, gyalogosan, biciklivel, télen nagy hóban és -15 fokban. Fürödtünk már benne, sőt még pipával is búvárkodtunk, jeges vízétől volt már hólyaghurutom...Most pedig anyóssal mentünk körbe és nagyon jól bírta a kb. 5-6 km-es távot. Pakoltam szendvicset. Ők mindig előrébb jártak, mert én mindig visszamaradtam fényképezni. Rengeteg szép képet lőttem. 


Ilyen kis békabébik ugrándoztak keresztül az ösvényen, sokat eltaposnak,
mert alig lehet észrevenni őket. 





A víz olyan tiszta, hogy ezeket a halakat kb. 50 méter távolságból, a
hegyoldalból láttuk a vízben és onnan zoomoltam be őket. 

Ezüstbogáncs


Iszonyatos sok turista volt, tele volt a parkoló és a tó körül is szinte dugó volt időnként az ösvényen, ha egyszerre jöttek a gyalogosok és a biciklisek. Nagyopn meglepődtem ezen az embermennyiségen, mert ennyi embert ott még sosem láttunk, sőt tömegesen fürdőztek is, ami még meglepőbb volt, mert a tó vize azért nem olyan meleg, hiszen 1000 méter magasan fekszik. Kicsit csalódás volt a régi emlékeimmel szemben ez az embertumultus, de a tó maga, persze így is csodaszép volt. 








Számunkra mindig csodálatos a természet és sosem értjük azokat a kirándulókat, akik az ösvényen végigvágtáznak, nem néznek se jobbra, se balra, hiszen ezért éri meg kirándulni, hogy az ember a természet csodáit felfedezhesse, mint én most ezeket az enciánokat, amik fotózásáért felmásztam egy meredek sziklás lejtőn, ahol csúszós volt a talaj egy vízfolyástól, vagy észrevezzem azt a dagadt keresztes pókot...Ez mind mind élmény, és ezekért éri meg az egész. Mások ezek mellett elmennek és nem is tudnak a létezésőkről. 





A tavon nagy a forgalom, lehet vizibiciklizni, csónakkal evezni és járnak kis kirándulóhajócskák is körbe. Ez a hajóállomás pár éve még nem volt ott, szóval terjeszkedik a turizmus és valahol szomorú látni, hogy a természetes helyek így eliparosodnak. Láttunk sok úszó embert is, akik egészen ezekig a kis, türkíz öblökkel körülvett szigetekig beúsztak. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről