2012. október 21., vasárnap

Előzetes és összefoglaló Teneriféről

- Repülőjegyek az Iberia légitársasággal, átszállással Madridban: 318 Euro/fő, oda-vissza
- Szállás 10 éjszakára, Appartamentos Casablanca: 540 Euro 
(most nem a szállásnál direkt, hanem a booking.com-nál foglaltam, mert így kb. 150 Euroval olcsóbb volt) 
- Bérautó az Orcar/Autoreisen cégnél 11 napra: 177 Euro - minden simán ment
Minden bevásárlási kasszabónt megőriztem, így majd, ha lesz időm, a beszámolók után, összeírok itt egy helyi élelmiszerárlistát.

A repülőútjaink rendben voltak - az Iberia járatán nem adnak enni, inni, azaz venni lehet drága szendvicseket, üdítőket. A Madrid - Müncheni visszaúton bejelentette a pilóta, hogy nem tud landolni Münchenben a sűrű köd miatt, ezért Stuttgartban landolunk. Marhára örültem ennek éjjel, hogy majd 200 km-re az otthonomtól vergődünk, hogy hogyan jussunk haza, de szerencsére az utolsó pillanatban mégis Münchenben landoltunk, bár 5 méternyit nem lehetett látni a ködtől.

Érkezésünkkor a szigeten 32° fok fogadott, ami végig így is maradt, kivéve a csütörtököt, amikor egész nap iszonyatosan szakadt az eső. Az óceán vízhőmérsékletében is ezennel kellemesen csalódtunk, langyos volt, akár a Földközi-tenger a görög nyaralásainkkor. Ilyennek még sosem tapasztaltuk meg.

Megengedtük magunknak a több napi semmittevést, kötelezővé tettük az esti friss halvásárlást és halevést, háromszor meghívtuk a barátainkat is halat enni magunkhoz.


Találkoztunk két ismerőssel, Nova-val, egy német blogger nővel, aki 4 éve él Tenerifén és Monával, egy régi fórumos ismerős lánnyal, aki fél éve vándorolt ki.

A progrmajaink között szerepelt ötödszörre is a Botanikus Kert

kétszer strandoltunk délen

egy rövidebb túra Los Portelas-tól Masca-ba a hegygerincen át, a barátaink társaságában 

a Teide megmászása, amiről még igen sokat fogok írni részletesen
A csúcson, 3.718 m

nagy séták Puerto de la Cruz-ban

és így tovább...a részleteket majd a beszámolómból tudhatjátok meg.  

1 megjegyzés: