2012. október 31., szerda

Tenerife 2012 - A nap vége

2012. Október 13.

Ezután még lenne kedvünk pár hasonló strandot megnézni, így továbbautózunk a partok mentén és lejáratokat keresünk. De végül nem egy elhagyatott parthoz érünk, hanem a kis üdülővárosba, Playa de San Marcos-ba. Nem egy nagy szám, sétálunk vagy 5 percet, majd hazaindulunk. 

Az úton bevásárolunk az Alcampoban, két dorádát és friss tintahal karikákat veszünk. Otthon elkészítjük, megvacsorázunk és fél 8 körül átmegyünk V-ék-hez, akiknek a szállodájuk olyan 500 méterre lehet tőlünk. Mivel fáradtak is vagyunk és másnapra egy túrát beszélünk meg, csak fél 10-ig maradunk, hogy korábban lefekhessünk. 


ez csak az előétel

3 megjegyzés:

 1. Szia Andi!
  Képzeld, két napja esik egyfolytában Tenerife-n! Viharok, sárga riasztás, iskolák, Loro park bazárva, stb...Remélem nem tart sokáig!
  Hétfőn voltunk Porto de la Cruzban, de mire odaértünk, bezárt a Botanikus kert:( Na, majd legközelebb!
  Megírod, hogy hogy készíted el a tintahal karikát? Nagyon gusztusos a képeken, biztos finom is!
  Üdv: Andi Tenerife-ről

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Andi!
   Igen, az időjárásról már mindkét kinti ismerősünktől hallottam.
   A tintahal karikákat úgy vettük karikákban, de nem mélyfagyasztva, hanem lefóliázva. Nagyon fontos, hogy csak nagyon rövid ideig szabad a forró olajba dobni. Az olajba csak fokhagymát aprítok, amikor forr, beledobom és azonnal látod, hogy elkezdenek zsugorodni = vizet veszítenek és keményebbek lesznek. Ha villával nyomkodod, érzed, ahogy elkezd keményedni, ki kell venni (talán 40-50 másodperc csak), különben olyan lesz, mint az autógumi. :-) üdv

   Törlés
 2. Köszönöm szépen, kipróbálom!

  VálaszTörlés