2012. december 16., vasárnap

Adventkor Bécsben 2. - A Karlsplatz környékén

12 óra körül lépünk ki a hotel meleg előteréből a jéghideg utcára és szomorúan konstatáljuk, hogy elkezdett esni a hó is, hogy szinte borotvál a szél és baromi hideg van. 
Természetesen számoltunk azzal, hogy decemberben Bécsben nem nyári meleg fog fogadni, de azért reménykedtünk, hogy a hóesés és a szél legalább megkímélnek. Minden esetre nem aggódunk, fel vagyunk öltözve rendesen, vastag zoknik, sál, sapka, kesztyük nem hiányoznak. 
Csak a szállodánk utcáján, majd a Duna-csatorna egyik hídján kell átmenni (max. 6-7 perc) és máris ott állunk egy utcasarkon, ahol két metróvonal és több villamos és keresztezik egymást. Nem terveztük meg előre a napjainkat, spontán idulunk neki a városnak, azt fogjuk mindig csinálni, amihez éppen kedvünk van. Előbb az 1-es villamosra szállunk fel, majd 2-3 megálló után átszállunk a 2-esre, ami a Körúton jár. Az Operánál szállunk le. 

Ez a fotó bizonyítja, hogy hóesésben a legjobb szándékkal sem lehetséges jól fotózni, mert a hópelyhek mindent elhomályosítanak.  

Opera

Minden megállóban van egy ilyen mérleg - vicces.

Így esik a hó. 

Az Operától a Karlsplatz irányába indulunk el, ahol eme régi és szecessziós stílusú állomásházak találhatóakVillamosmegálló karácsonyi díszben. 


és innen egy kis kitérőt teszünk a Szecesszió Házához, ami nekem a tetején lévő cicomás aranygolyó miatt mindig is nagyon tetszett (nem beszélve a hatalmas, görögmintás virágcserepekről). Itt már nagyon erősen havazik és a fotózás szinte lehetetlen, mert a hópelyhek rászállnak az objektív üvegére és bevizezik, foltokat hagynak. Itt már megéhezünk és szívünk szerint bemennénk a Nordsee-be, de van két szendvicsünk otthonról, amiket reggel pakoltam és előbb azt kell megenni. Azok már szinte megfagytak a hátizsákban, nem csak az ujjaink, hanem a fogaink is szétfagynak, míg megesszük őket. 

Fotó 2003 szeptemberéből

Ezután a Károly templomhoz megyünk, ahol az első karácsonyi piacba botlunk. Ez a vásár nem olyan nagy és nem is találom érdekesnek. Pár kép után elindulunk innen a Belvedere kastályhoz, ami nincs messze. Itt egyre gyilkosabb lesz az idő, elfeketedik az ég, és hóvihar van. De nem fázunk, eddig jól bírjuk a kiképzést. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése