2012. december 19., szerda

Adventkor Bécsben 5. - Városháza, Parlament, Stadtpark

Szerdán 8:15-kor kelünk fel és elmondhatjuk mindketten, hogy remekül aludtunk. Lemegyünk reggelizni. Az étkező hangulata valahogy olyan, mint egy suliban a menzáé, de egyben kellemes is valahogy. A reggeli büférendszerben van és nagy választék van felvágottakból, sajtból és ami meglep, kétféle túró szerű friss sajtkrém is van, amiket imádok, és mivel vajat nem eszem, totálisan boldog vagyok, hogy ezt kenhetem a finom, friss zsemlémre, ahogy otthon is teszem. Annyit ehetünk, amennyi jól esik és van kis fóliacsomagokban citromlé is, amiből elpakolok a napi kiráándulásokra is. 10 óra körül indulunk neki a második nagy városnéző túránknak. 

Jippi, süt a nap, igaz az erős szél nem múlt el, de napsütéssel valahogy jobbab el lehet viselni.

Átmegyünk gyalog a hídon, majd végig a szemben egyenesen húzódó utcán, aminek a végében látni a Votivkirche-t. Árnyékban brutálisan hideg van és örvendünk a sok felvett cuccnak, alul legging, térdig érő vastag zoknik, sapka, sál, kesztyük...



Fogalmam sincs, kik sátoroztak a templommal szemben lévő parkban, és miért ebben a hidegben...



A Fogadalmi templomtól már látni lehet a Városháza tornyait, így oda gyalog megyünk el. A Városháza téren található a legnépszerűbb karácsonyi vásár, ami nekünk is a legjobban tetszik az összes közül. Itt minden sort végigjárunk, minden árus portékáját megnézzük. Találok itt nem kevés dolgot, ami megtetszik és meg is venném, de egyrészt baromi drága minden, másrészt pedig ezek olyan dolgok,a mikre valójában nincs szükségünk és csak a századik kacatként sorakoznánk a polcon, így meg tudom állni, hogy ne vegyek semmit. 

El tudjátokolvasni (megértitek) ezt a táblát? Az ember azt hiszi első látásra, hogy nem tud olvasni, vagy meghülyült!!?? Ez totális őrület, amit ezek a parkolásért itt elakarnak kérni!!!

Megkezdett óránként 17 Euro, napi díj 170 Euro, éjszakai díj 10 Euro. Hihetetlen!!!

"Bécsi Jézuskapiac" :-)




Minden esetre a sok szépség mellett, vannak ennek a piacnak különös dolgai is. Például a fenti parkolódíjas tábla, vagy a "no foto" táblák egyes standok kötött sapkái mellett. Vagy felső képmotázsom jobb felső sarkában lévő karácsonyfa gömbjeit árusító eladónő undok reakciója a fotózásomra: "Neee, erre nincs szükség, kérem ne fotózzon!" Én meg kb. ugyanazzal a flegma stílussal visszázok "Ugyen miért is ne?" és a kérdéssel azonos pillanatban már fotóztam is a gömböket. Idióta ötletféltés, vagy mi ez? Attól félnek, hogy lenyúlom a mintájukat és majd otthon elkészítem ugyanazt??? Na, ehhez nincs szükségem fotózásra, az emlékezetem is elég. El vagyok képedve. Ha meg megveszem, akkor egy az egyben le is másolhatom, vagy jogdíjasaka sapik és golyóbisok??? Az agyam eldobom. 

Mégegy darabig mászkálunk a vásárban, majd pár méter séta uánelérjük a Parlamentet. Itt vszem észre, hogy a fotós dolgokat a hotelben hagytam, nincs itt a kis háromlábú állványkánk, sem új tárhelykártya (éppen betelik, de nem baj, mert az elejéről tudok törölni sok képet). Azért sikerül megoldani egy közös képet magunkról a Parlament előtt, idegen emberek segítsége nélkül is (amit nem szeretek). 








Aztán továbbmegyünk a következő vásárig, ami a Theresienplatz-on, a két múzeumépület között van (tegnap este voltunk már ott). Itt villamosra szállunk és a Stadtpark-ig megyünk, ahol Johann Strauß ismert aranyszobra található. A szobor után kacsákat és siráylokat fotózok a kis tavon, amikből itt rengeteg van. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről