2012. december 22., szombat

Adventkor Bécsben 8. - Este a belvárosban

Csalódottan és éhesen metrózunk vissza a belvárosba. A hidegből már elegünk van. Célirányosan a Kärtner Straße-ba megyünk, ahol előzőleg három Nordsee éttermet is láttunk. A legnagyobbikba ülünk be és rendes, meleg ételt rendelünk. A két halszelethez csak egy-egy kanálnyi köretet adnak. A müncheni Nordsee-ben ettől bőkezűbbek. Olyan éhesek vagyunk, hogy nem lakunk jól az amúgy finom adagunkkal és utána még mindketten eszünk egy  Bismarck-heringes szendvicset.Még mászkálunk itt a városmagban és végül bevásárolunk pár sört egy Billa üzletben estére.

Itt még egy kicsit sétálgatunk, majd villamosra ülünk és a Városháza teréhez utazunk. Ez a legszebb karácsonyi vásár és az esti fényekkel még sokkal szebb, mint nappal. A vásárokat igazából este lepi el a vibráló embertömeg, hogy moccanni is alig lehet, rengeteg a külföldi turista és a leggyakrabban hallott szó orosz és magyar. A park fái is fel vannak díszítve, minden fán másfajta dekoráció van, nagyon szép, de már nem bírjuk a sok fázást sokáig. Itt iszom egy borzalmas rumos teát. :-)


Sok esti fotó nem olyan lett, mint amilyennek kellene lennie, de egy idő után már nem érdekelt, hogy jók lesznek-e, a légyeg az volt, hogy ne fagyjanak le az ujjaim, így már le sem vettem a vastag kesztyűt és be sem állítottam semmit. Automata móduszban nyomtam, már amikor sikerült a vastag kesztyűvel kitaperolni, hogy egyáltalán hol van a kioldó gomb és egy kézzel tartottam a gépet az emberek feje fölé, így a fények elmosódnak a legtöbbnél. 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése