2013. május 19., vasárnap

Barcelona - Gótikus negyed

Igazából be kell vallanom, csak úgy céltalanul vetjük bele magunkat a gótikus negyed (Barri Gótic) utcáiba és bolyongung egyet. Egy nagy kört írunk le a negyed körül, így egyszercsak hátulról lyukadunk ki a Casa dels Canonges épületénél. Ezután ismerem csak fel, hol is vagyunk és indulunk tudatosan megnézni a látnivalókat, így elsőként átmegyünk a boltíves átjáró alatt, ami a Kormányzósági Palotát köti össze a Kanoniker Házzal (passz magyarul, előbb németül ítram meg és  fordítom vissza magyarra). A Placa de Sant Jaume-re érünk ki, ahol szembe találjuk magunk Katalán Kormányzói Palota impozáns homlokzatával.










A környék utcáiban az erkélyek alulról is csempézve vannak. 




Szinte minden sarkon bekanyarodva újabb és újabb utcai zenészekbe botlunk. Némelyikük valóban nagyon szépen játszik a gitátján és a spnyol dallamok hallatán, leülünk egy kőre és nézegetjük a csodaszép homlokzatokat...órákig el tudnánk ezt így viselni. 


Ezután a Katedrális kerengőjébe megyünk be. Erről nagyon erős emlékeim vannak még régről. Csodálatos építmény, teljesen lenyűgöz ismét. 









Ezután arra a térre bolyungunk el, ahol a Történelmi Múzeum áll, és ennek környékén még látni lehet középkori falmaradványokat, amiket a rómaiak építettek az óváros védelmére. A valamikori fal 1270 m hosszú, 9 m magas volt és 78 toronnyal ill. bástyával bírt.  






Majd a Katedrális terére érkezünk, ahol ezen a napon valami ünnep lehet, mert tömegek táncolna körkörösen. Ahogy megtudtuk, korábbi utazótól, a Katedrális 13 Óra előtt és 17:15-től ingyenesen látogatható, közte 6 Euro a belépő. Jó, hogy ezt megtudtuk, mert a neten sehol sem találtam ilyen infót, mindenhol 1 Eurós belépőt és egészen más nyitvavartást emlegetnek.
Átvergődjük magunk a tömegeken és belépünk a templomba, ahol éppen mise folyik és ezért csak a hátsó részében lehet álldogálni. 












1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről