2013. május 19., vasárnap

Barcelona - Gótikus negyed

Igazából be kell vallanom, csak úgy céltalanul vetjük bele magunkat a gótikus negyed (Barri Gótic) utcáiba és bolyongung egyet. Egy nagy kört írunk le a negyed körül, így egyszercsak hátulról lyukadunk ki a Casa dels Canonges épületénél. Ezután ismerem csak fel, hol is vagyunk és indulunk tudatosan megnézni a látnivalókat, így elsőként átmegyünk a boltíves átjáró alatt, ami a Kormányzósági Palotát köti össze a Kanoniker Házzal (passz magyarul, előbb németül ítram meg és  fordítom vissza magyarra). A Placa de Sant Jaume-re érünk ki, ahol szembe találjuk magunk Katalán Kormányzói Palota impozáns homlokzatával.


A környék utcáiban az erkélyek alulról is csempézve vannak. 
Szinte minden sarkon bekanyarodva újabb és újabb utcai zenészekbe botlunk. Némelyikük valóban nagyon szépen játszik a gitátján és a spnyol dallamok hallatán, leülünk egy kőre és nézegetjük a csodaszép homlokzatokat...órákig el tudnánk ezt így viselni. 


Ezután a Katedrális kerengőjébe megyünk be. Erről nagyon erős emlékeim vannak még régről. Csodálatos építmény, teljesen lenyűgöz ismét. 

Ezután arra a térre bolyungunk el, ahol a Történelmi Múzeum áll, és ennek környékén még látni lehet középkori falmaradványokat, amiket a rómaiak építettek az óváros védelmére. A valamikori fal 1270 m hosszú, 9 m magas volt és 78 toronnyal ill. bástyával bírt.  


Majd a Katedrális terére érkezünk, ahol ezen a napon valami ünnep lehet, mert tömegek táncolna körkörösen. Ahogy megtudtuk, korábbi utazótól, a Katedrális 13 Óra előtt és 17:15-től ingyenesen látogatható, közte 6 Euro a belépő. Jó, hogy ezt megtudtuk, mert a neten sehol sem találtam ilyen infót, mindenhol 1 Eurós belépőt és egészen más nyitvavartást emlegetnek.
Átvergődjük magunk a tömegeken és belépünk a templomba, ahol éppen mise folyik és ezért csak a hátsó részében lehet álldogálni. 
1 megjegyzés:

  1. Minden ismerős..... mindjárt foglalok is egy jegyet BCN-be :-)))

    VálaszTörlés