2013. május 17., péntek

Barcelona - Kikötő

2013. Május 12. 

Szörnyen kialvatlanul kelünk fel, és úgy érezzük jártányi erőnk sincs. A reggelimet úgy oldottam meg az összes napra, hogy hoztunk otthonról kekszkenyeret és lapkasajtot hozzá, ebből csinálok reggelire szendvicset és dobozos teát iszom hozzá. M-nek pedig hozok minden reggel az automatából egy mini kávét. Így ennyi elég is ahhoz, hogy ne égő, korgó gyomorral induljak el és mindketten erőre kapjunk.  

Avenida Marqués de la Argentera

Süt a nap, de fúj a szél és 20 foknél nincs melegebb. De talán jobb is így, mintha 30 fokos hőségben kellene egész nap a várost járnunk. Zöld papagájok repkednek időnként, rikácsolva, kis csoportokban a fejünk felett. Nekem ez annyira exotikus, anniyra odavagyok értük, hogy folyton őket keresgélem mindenütt. De a levegőben túl gyorsan repülnek, a fákon pedig nem látni őket, mert ugyanolyan zöldek, mint a levelek.  

Harmadszor sétálok végig a pálmafás kikötői sétányon életemben és mégsincs olyan érzésem, mintha valaha is jártam volna már itt.  










E napon (vagy időpontban??) nem lehet felmenni a Kolombusz szoborba, de mindegy is, nem is akrtunk. Elindulunk a Ramblákon sétálni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről