2013. május 31., péntek

Barcelona - Montjuich

2013. Május 14.

A harmadik napunk. A szállásunk mögötti egyik utcában veszünk reggelit egy Baguetinában és


A zöld papagájt a platánfa zöld lombjában nem könnyű megtalálni. 

szépen kényelmesen elsétálunk a Teleferico kabinos felvonó végállomásához a Barceloneta negyed külső mólójára. A felvonóval akarunk a Montjuich hegyre menni, de ez ott derül ki, hogy az ma nem működik, aminek okát nagynehezen tudjuk csak meg egy igen barátságtalan munkástól, hogy ma karbantartások vannak. Na remek, ismét pechünk van!

 

Mivel nem akarunk visszagyalogolni és az egész kikötőt megkerülve elmenni gyalog a hegy lábáig, így egy buszra szállunk fel, ami el visz a Paral-lel nevű megállóig, ahonnan meredek utcákon át fel lehet a hegyre gyalogolni. Sajnos közben az időjárás egyre csak romlik. 







 

Felcaplatunk egy darabig és aztán a botanikus kertnél lyukadunk ki. Tulajdonképpen a másik irányba akartunk menni, de ha már itt vagyunk, megnézzük. 















Utána elindulunk gyalog a hegyre felfelé, míg elérünk egy helyet, ahol egy újabb jabinos felvonó végállomása van és ezzel fel lehet menni egészen az erődítményig. De a fejenkénti 7 Eurót kicsit sokalljuk a rövid szakaszra, így inkább itt is buszra szállunk és azzal megyünk fel az erődig. Éppen, hogy kiszállunk a buszból, elkezd esni az eső. :-(

Útközben látjuk az olimpiai toronyugró helyet. 




Aztán egyre erősebben esik és mi pedig nagyon csalódottak vagyunk és tervünk sincs már, hogyan töltsük el a napot ilyen időjárásban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről