2013. május 22., szerda

Barcelona - Sagrada Familia és Ciutadella Park

A Casa Milá tetejéről nézve, úgy tűnik, hogy a Sagrada Familia egészen közel van. Mivel úgysem terveztük meg előre az egész napi programot, elindulunk toronyiránt. De a rövidnek becsült távolság a valóságban még egész sok. Megfájdul a derekam a sok egyenes menéstől. 

Meglátjuk a hatalmas sort, amely a bejárattól az épület bal sarka körül kígyózva folytatódik. Olyan másfél órára saccoljuk a sorbanállási időt és ehhez most így kifáradva nem sok energiánk van, inkább leülni vágyunk valahova, egy park lenne jó. Körbesétáljuk a hatalmas templomot és fotózok párat, majd úgy döntünk, ide majd holnap jövünk vissza, nyitásra. 





 

 

 


Egy kis nézelődés után innen metróval megyünk tovább a város magja felé és még aokat sétálunk a Triumph-kaouig, majd onnan a Ciutadella Parkhoz. 




A Győzedelmi Kapunál éppen egy nyugalmasabb fajta, de igen hangos demonstráció tanúi lehetünk, de nem tudjuk, miért demonstrálnak. 


 

Elérjük a nagy zöld parkot, ahol legalább egy órás padon ücsörgésre várunk, de ez sajnos nem jön össze. Látjuk, hogy egyre több rendőrautó és motoros rendőr lepi el a parkot és terelik kifelé a rengeteg sok embert. Miért? Ezt sem tudjuk meg. Vágyakozva és csalódottan bámászkodunk befelé egy rácsnál és nem akarunk beletörődni a sorsunkba. 



Mi van? Ez a kis pálma a magas platánfa egyik egészen felső, vaskos ágából nőtt ki!!!
Embertömegek jönnek szembe a kijáratnál, mi pedig befelé. :-) Talán őrültek vagyunk, de mi be akarunk menni, és majd ha leszídnak a rendőrök, játszani fogjuk a buta turistát, aki semmit sem ért. Gyors léptekkel menetelünk befelé, miközben mindeki kifelé rohan és eljutunk így egészen a szökőkutas emlékműig, ahol még pár fényképet sikerült lőnöm, de akkor már csak mi vagyunk az egyetelenek, akik ott állnak és azonnal jön egy motoros rendőr, aki kitessékel minket. Azt nem tudjuk meg, hogy miért. De mi leginkább bombariadóra tudunk gondolni. 


 







Így csalódottan, de ki kell mennünk a parkból. Már leszakadnak a lábaink a sok meneteléstől és tényleg csak ücsörgésre vágyunk, így elindulunk a tenger felé.

Feltűnt nektek, hogy még ugyanannál a napnál tartunk?? Eszméletlen sokat meneteltünk ezen a napon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről