2013. május 27., hétfő

Barcelona - Vásárcsarnok

A Sagrada Familia után úgy érezzük, hogy mindent láttunk már, ami számunkra fontos és mostantól nincs "kötelezettségünk", kóvályoghatunk kedvünkre a városban, ahogy akarunk. 
Metróval a Placa de Universitat-ig megyünk, majd onnan gyalog a Placa de Catalunya-ra és be a Ramblára.  A közelben, egy mellékutcában hatalmas Decathlon üzlet van, ebben körülnézünk, de nem veszünk most semmit sem. 

Ezután a St. Josep (vagy la Boqueria) vásárcsarnokba megyünk. Tele van turistákkal. Összességében kicsit csalódott vagyok tőle, mert a 19 évvel ezelőtti ittlétemből valami másra emlékszem. Valami eredetire, valami a helyre tipikusra és nem ilyen turistacirkuszra. Szinte csak sonka-, gyümölcs-, és édességstandok sorakoznak mindenhol. Rengeteg friss gyümölcsleves stand van. Azárak őrületesek, pl. 100 g Mandula 5-6 Euro, vagy egy kis zacskónyi édességet pont a szemünk előtt vesz valaki 30 Euroért...a sonkákról ne is beszéljünk. A gyümölcsleveknek már a színétől is vérszemet kap az ember. A bejáratnál még 2 Euroért lehet kapni, beljebb már 1,50-ért, majd egyért is. Mi egy epres-citromosat veszünk és leírhatatlanul mennyei finom íze van. De úgy tele van a gyomrunk még az ebédtől, hogy alig bírjuk meginni. Pedig ha nem így lenne, biztosan vagy három másikat is megittam volna. 


Veszek egy ilyen gyümölcsmixet is későbbre.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése