2013. július 13., szombat

Szardínia - Az érkezés

2013. június 23.

Amint azt már írtam, az eredetileg késő délutáni időpontot áttette az Air Berlin reggel 5:50-re. 

2:50-kor kelünk. Szerencsére M. bátyja eljön értünk hajnalban. A reptéren olyan őrület fogad, hogy az Air Berlinnek három chartere is 5:50-es indulással van kiírva, így vagy ezer ember tolong kb. 6 pultnál, megy a tolakodás, lökdösődés és vagy jó fél órát állunk mi is sorba csak az átvilágításhoz. Csupán másfél órás repülés után, reggel fél 8-kor már meg is érkezünk Olbia repterére. 

A mi bőröndjeink jönnek ki utolsónak. A reptér épülete mellett van egy külön épület, csak az autóbérbeadó cégeknek, rengeteg cég van benne és a sok most érkezett utas, szerencsére szétosztódik itt. Mi a Maggiore nevű cégtől béreltünk autót, azaz jobban mondva a német FTI utazási irodától és azok közvetítettek a Maggioréhoz. Lassan halad az ügyünk, már állnak páran előttünk. 

Minden simán megy, egy új (alig 4ezer km van benne) Lancia Ypsilont kapunk (Fiat Punto vagy hasonló volt foglalva). A kocsi ára 18 napra 518 Euro és 1.500 Eurót vesznek le kauciónak a kreditkártyáról. Az előzetesben már írtam, hogy önrész nélküli full cascónk van, így nem értjük, minek ez, de mindegy, ez van. 

Hamar megtaláljuk az autópályát, ami dél felé, Nuoro felé vezet és ezen olyan 30 km-t megyünk Budoniig. 
A szállásunk Budoni falu után, egy földnyelven van, a pampa közepén, egy domboldalban. Szerencsére megtaláljuk könnyen (navit sosem használunk). A szállást a booking.com-on foglaltam, egy hétre 427 Euro volt. A Residence Sa Raiga csodaszép kis villái elszórtan állnak a domboldalban. 
Behajtunk a nagy kertbe, szép, fedett parkolók vannak a szabadban (kocsimosási lehetőség is van). A recepciónk a nagyon kedves hölgy fogad, akivel már e-mailben lebeszéltem, hogy reggel is megkaphatjuk már a házunkat. Lerendezzük a papírokat. A törülközőkért és ágyneműért külön fizetni kellene 30 Eurót, de valami miatt a hölgy azt hiszi, mi ezt már kifizettük, és mi pedig nem ellenkezünk. 

Gyönyörű az egész szállás és a környéke, nagyon tetszik minden, egyedül a konyha egy kicsit bénán felszerelt, pár alapdolog hiányzik, így egy vízforraló is. A széf elektromos és sajnos nem működik (nem szólunk, mert nem akarjuk felhívni a figyelmet magunkra, hogy van értékünk - végül is az egész hét alatt nem jön senki sem a szobába, mert takarítás nincs, így mindenünk a kis lakattal lezárt nagy bűröndben tartjuk). Negatívum még, hogy az ágyat magunknak kell felhúzni, ami nem lenne gond, csak így látjuk, hogy mennyire undorítóan foltos a matrac és tele van hajakkal, meg fanszűrökkel. Ha a wc-t lehúzzuk, akkor a mosdóban víz bugyog fel, nem szeretnék belegondolni, hogy ez a wc tartalma...de ezek apró dolgok, amik csak kicsit zavaróak és ezzel szemben annyi sok minden pozitív van, hogy azok mind elnyomják ezeket a rosszakat. 

A bungaló stílusa, a kert hangulata csodálatos. Rengeteg bougainvillea, leander, hangosan csörgő kabócák, bégető birkanyáj, mindegyiknek a nyakában csengettyűvel. Annyira édeni, falusias a hangulat és a teraszunkról ellátni messze a tenger felé. Első percek után beleszeretek a helybe. 














Kipakolunk mindent, elrendezkedünk és a medencéhez megyünk egy kis felüdülésre. A feszített víztükrű medencénél sosincs egy ember sem, biztos mind kirándulnak, így mindig élvezni lehet ott az egyedüllétet. Egy jó óra lazítás után úgy döntünk, hogy mielőtt elfog itt a kevés alvás miatt az álom, inkább elmegyünk egy kcisit nézelődni, felmérni a környéket és a végén pedig vissza Olbiába, az Auchanba, hogy bevásároljunk élelmiszereket az első hétre. 



2 megjegyzés:

  1. Megnyugodtam, hogy nem csak engem zavarnak a hátramaradt hajszálak :-D Én amióta itt vagyok, a vendégek után még a matracvédőt is mindig 70 fokon kimosom, de mivel még mosás után is maradhat benne hajszál, ezért mindig átnézem. Biztos nem vagyok normális :-D
    Amúgy tényleg nagyon szép, a ház is meg a környezet is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Iszonyúan idézte bennem a Peloponnészoszt, ahol 2x3 hetet voltunk. Itt a szállás 30 km-es környéke tetszett nekem a legjobban. Még nem volt időm nálad visszaolvasni a beírásokat...de majd pótolom. puszi

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről