2013. július 28., vasárnap

Szardínia - Északnyugat/Alghero

2013. június 27.  


Már 4 óra van, mire elindulunk Alghero felé. Igazából olyan messze vagyunk otthonról, hogy azon is gondolkozunk, hogy inkább haza kellene indulni és Algehro, Bosa majd egy másik kirándulás lesz. De aztán csak nekivágunk. Sokáig tart az út Algheroba, mert nagyon eldugott kis kanyargós utakon megyünk és előbb kimegyünk a Capo Cacciára, ahonnan a nevezetes lépcsősor vezet le a Neptun barlanghoz. Eme lépcsősort nem találjuk meg, illetve ahol sejtjük, ott le van zárva az ösvény. Már úgysem lett volna idő le- és feljönni. 










Így inkább gyorsan Algheroba indulunk. Már nincs messze innen. 18 órakor érünk oda és szerencsére azonnal találunk ingyenes parkolóhelyet és lerohamozzuk az óvárost. Engem totálisan Rhodos városára emlékeztet. Összességében az egész sziget nekem valahogy nagyon görögös. Eszünk egy isteni finom fagyit, majd egy óra elteltével hazafelé indulunk. 








































Sajnos Bosáról le kell mondanom, pedig első látásra (egy kép alapján) beleszerettem és nagyon vágytam oda, és tudom, hogy soha többet nem is fogok oda eljutni. Ettől kicsit szomorú vagyok.
Ebből a faluból a Temo folyó mentén fel lehet vándorolni a hegyekbe, egy erődje is van és kilátás a szép nyugati partokra. Rettentően sajnálom, hogy nem jutottunk el ide. 

Még megállunk egy nagy Sisa nevű üzletnél enni- és innivalót a hazafelé útra venni és fél 8-kor vágunk neki a hosszú útnak, ami előttünk áll. Kicsivel 22 óra előtt érünk haza és mélyhűtött pizzát sütünk, majd éjfélig kint ülünk az erkélyen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről