2013. július 17., szerda

Szardínia - Keleti part Budonitól Arbataxig/Siniscola

2013. Június 25.

A tegnapi idegesítő északi kirándulás után, úgy döntünk, ma délnek megyünk, hátha arra mások az utak adottságai és nem kell annyi szerpentinen átküzdeni magunkat, ami által talán egy nap alatt több célt elérhetünk, mint tegnap.  :-)

10 órakor indulunk el és azt nyugodtan kijelenthetem, hogy a szállásunk közvetlen környéke a legeslegszebb része a szigetnek! Végtelen píneaerdők, zöld dombok, fehér mészkőhegyek, leandererdők mindenfelé, csendes, nyugodt, napágyak nélküli strandok. Ös ezek az egyetlenek, ahol nincs fizetős parkoló! Maga a paradicsom!

A szomszédos falu, Posada után a következő település Siniscola, amely szintén egészen hangulatos. A faluban nem állunk meg, de a strandjához lenézünk. És ismét ez a képeskönyvbe való part fogad: píneaerdők, fehér homokdűnék, folyótorkolat...mintha csak Szardínia összes strandja egy előre megadott terv szerint lett volna megteremtve, újra és újra ismétlődnek ezek az elemek. Egyszerűen csodálatos! Nem is értem, hogy lehet az, hogy sehol a világban nem láttam még ilyen belső tavakat, folyótorkolatokat és itt pedig minden egyes strandon ugyanúgy van? Hogy lehet ez?

La Caletta öböl, Spiaggia Santa Lucia Siniscola-nálRöviddel ezután elérjük a Capo Comino fokot, ahova természetesen szintén kimegyünk megnézni a strandokat. Itt hatalmas, világos homokdűnék vannak. A parkolóból rögtön az első kis öbölbe lehet menni, ami mögött hatalmas nagy dűnék sorakoznak és a dűnék mögött látni még szebb, de csak egy dűnetúrával megközelíthető strandokat, amiről mi ebben a déli hőségben inkább leteszünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése