2013. július 20., szombat

Szardínia - Keleti part Budonitól Arbataxig/Arbatax

2013. június 25.

Este 6 órakor érünk csak Arbataxba, így hogy onnan még délebbre utazzunk, már nem jöhet szóba, így is 150 km-t kell majd hazaautóznunk. 
Arbataxba csak a vörös sziklák miatt megyünk és nehezen találunk oda a kikötő végébe, ahol ezek találhatók. Sok fiatal mássza meg a sziklákat és ugrik halálugrásokkal a tengerbe. Pár percig elnézelődünk itt. 

Nagyon utáljuk az utat, ami most előttünk áll. Fáradtak vagyunk, éhesek és irtózunk a kanyargós utaktól, amiken idejöttünk, ezért a Nuoro felé vezető autópályaszerű utat választjuk. Előtte még fél órán át kell kanyarognunk egy hágon és utána 130-cal tépünk hazafelé. Sikerül este 8-ra haza is érnünk és gyorsan beteszem az első este vásárolt és a mélyfagyasztóba betett, majd ma reggel a hűtőbe kitett dorádákat a sütőbe és fincsit vacsorázunk. 


Esténként hideg van, olyannyira, hogy hosszú tréningruhában is szétfagyunk az erkélyen, zoknit is kell húzni és este 11-nél tovább már nem bírom ki. 

1 megjegyzés:

  1. Szia Andi,

    nagyon különlegesek ezek a vörös sziklás-mély kék tengeres képek. De ezen kívül is köszönet az újabb élvezetes útleírás(ok)ért!

    VálaszTörlés