2013. augusztus 2., péntek

Szardínia - Cagliari

2013. június 30. 

Délután fél 5 körül érkezünk Cagliariba, a sziget, 156.000 lakost számláló fővárosába, ahol minden meglehetősen kihalt ebben a vasárnap délutáni időpontban. Nehezen találunk parkolóhelyet, még nehezebb megtudnunk, hogy fizetős-e vagy sem, de a helybéliek mindig készségesen segítenek és informálnak. Hatalmas hőségben vágunk neki a hangulatos város meredek utcácskáinak. Minden utca végében, minden kanyar után újabb és újabb templomtornyok tűnnek fel. Az egyetlen negatív benyomás az, hogy az utcák szemetesek és iszonyatosan bűzlenek a húgytól. De amúgy nagyon tetszik. 























Az alsó városrész látványosságai után felkaptatunk a felső városba, ami még hangulatosabb kis szűk utcácskáival. 








































Az egyik nagy székesegyháznál éppen esküvő van és pont abban a pillanatban jön ki az ifjú pár, amikor mi odaérünk. 











A fagyi itt sem maradhat el és egy-két kivételt leszámítva, a szigeten minden nap isteni fagyikat eszünk. 



Elég késő lesz, mire az itteni A-betűs ("verebes" áruházba) (St. Giulia) jutunk és ebbenkisebb a választék, mint Olbiánál volt. Mint ahogy egy héttel ezelőtt, érkezésünkkor, most is több napra bevásárolunk ételt és italt, borzasztóan megrakodva érkezünk haza.

A vacsora mélyfagyasztott tonhalszeletekből készül, kisütve, salátával, isteni finom. Szerencsére az erkélyen csak mi vagyunk. Később, fél 11 tájékán jön egy olasz család, három ördögien rossz kislánnyal, rá pár percre a franciák a két kicsivel. Szóval öt gyerekkel vagyunk egy emeleten, és mint köztudott, kisgyerekek korán ébrednek, rosszat sejtünk reggelre. De az esténk nyugodt, a nagycsaládok rögtön nyugovóra térnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről