2013. augusztus 9., péntek

Szardínia - Strand, Chia

2013. július 4. 

A tegnapi nap végéből elfelejtettem azt elmesélni, hogy a délkeleti strandoknál nem volt parkolódíjszedés. Este bevásároltunk az Auchanban és otthon egy nagy tál túlérett fügét kaptunk a háziaktól. M. bement még Pulába cigarettát venni, de nam kapott - erről majd külön az összefoglalómban.

Ma kialusszuk magunkat és 9-kor kelünk, majd Pulába megyünk, sétálunk, nézelődünk, hűtőmágnest keresünk és elmegy az egész délelőtt. Az ebédünk kenyér, hideg dolgok és gyümölcs, majd elindulunk, egy újabb strandot felfedezni mára. A nagy Chia öblöt választjuk, ami csodálatos a védett, nagy dűnéivel, de iszonyatos szélvihar tombol. Próbálkozunk a sátrat felállítani, de nem marad meg egy pillanatra sem, árnyék nélkül pdig mi nem tudunk a tűző napon maradni. Így is vagy két órát vagyunk itt és főleg a vízben töltjük az időt, hogy ne égessen a nap, de a vastag krémezés ellenére is égünk rendesen. Azután ráununk erre a folytonos szélmalomharcra a széllel és inkább elmenekülünk innen, pedig nagyon szép strand. A dűnék el vannak kerítve, amit nagyon sajnálok, mert jó lenne felmászni rájuk és fentről az öblöt fotózni, de nem akarok szabályszegő feltűnősködő lenni. Később látom, hogy mások megteszik ezt, a dűnéket pózolnak a fotóikhoz. Egy fiatal párt el is kapnak a bicikllis rendőrök. 

Végül menekülőre fogjuk és szomorúan hagyjuk itt a szép öblöt, nekivágva egy szélcsendesebb öblöt keresni. Valamivel a Tuerredda után találunk is egy nagyon kis eldugott, aprócska öblöt, ahol hihetetlen színe van a víznek. Érdekes módon a víz sokkal hidegebb, mint eddig bárhol volt. 

18 óráig maradunk és hazaérve futni megyek (bicskával a kezemben - a kutyák ellen). Vacsorára a tegnap vett garélákat készítjük el és utána még sokáig a kertben ücsörgünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése