2013. augusztus 11., vasárnap

Szardínia - Visszautazás északra

2013. július 7.

Kicsivel 10 óra után elindulunk északra. Ekkor üresen marad a ház, mert a másik két család már tegnap elutazott. A több, mint 300 km-es út elég gyorsan elsiklik mellettünk és fél 3-ra már oda is érünk az új szállásunkra, ami Olbia szélén fekszik. Útközben nagyon jól esik az első hét helyeit felismerni. 

A Hotel Geovillage egy hatalmas nagy létesítmény. Egy mélygarázsba érkezünk és azonnal be is csekkolunk. A szoba nagy, ízléses, de koszos (fanszőrök és levágott körmök, az erkélyen a székek, asztalok vastagon porosak). Rettentő erős ellenérzés van bennem a hotellel szemben. A kis nyugodt, hangulatos, családias, vidékies szállásaik után egy ilyen turistagyárban nem tudom jól érezni magam, hiányzik az az otthonos komfort. De nem volt más választásunk, ez volt a legolcsóbb és magánszállásokon júliusra már nem akartak kiadni 3 éjre apartmant. Rettentően vágyakozom vissza a Budoni szállásunkra. 

A nagy mészkőhegy Siniscolánál:


2 óra hosszára lemegyünk a medencéhez, ami tele van és alig találunk két helyet. Animátorok üvöltöznek mikrofonba, mintha a rádiót hallgatnád, megy a zene, ők pedig csvegnek és röhögnek a saját nem vicces vicceiken. Egyszerűen ez nem a mi világunk. 


Este elmegyünk az Auchanba, ahol egy pizzériában vacsorázunk (Gusto Fresca a neve, 5,50 és 6 Euro a két pizza, 2,50 az üdítő és 10% kiszolgálási díj jön hozzá még, így 18,15-öt fizetünk). A pizza hajszálvékony és alig van rajta feltét, nem is finom, de ahhoz megteszi, hogy jól lakjunk. A szállodában lehet vacsorára is befizetni: 25 Euro fejenként + italok!

22 órára érünk haza és az erkélyen sörözünk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése