2013. november 24., vasárnap

Fuerteventura - Kirándulás a keleti part mentén 2., Mókuslesen

Odaérünk a Las Salinas del Carmen nevű helyhez, ahol a régi, már nem működő sólepárló van és hozzá egy múzeum, amiben (gondolom) meg lehet nézni a sólepárlás folyamatát stb. Eredetileg meg akartuk ezt a helyet nézni, de ahogy a parkolóból lenézünk a szinte üres lepárlómedencékre, a mini sóbuckákra, rájövünk, hogy itt nincs mit megnézni. A múzeumok nem szoktak érdekelni, a kinti részben meg a bálnacsontvázon kívül semmi sincs, azt pedig a parkolóból is le lehet fotózni. 



Nagyon hamar eldöntjük, hogy nem adunk ki erre pénzt, hiszen a lanzarotei sólepárló Janubiánál sokkal érdekesebb volt. Már éppen indulnánk is tovább, amikor a bejárat mögötti kis parkban meglátok egy kis kőbástyát és azon valamiket mozogni. A külső bejárta régi jegyszedő háza zárva van, nem kell fizetni ott, csak a múzeumnál, így bemegyünk addig a bástyaszerűségig. Totálisan meglepődök, mert csíkosmókusok egész hada rohangál a kövön, vagy némelyik csak bámészkodik a tenger felé. 









Ahogy meglátnak minket azonnal odarohannak mind a lábunkhoz kunyerálni, szóval látszik, hogy szokva vannak, hogy itt emberek enni adnak nekik, így aztán nagyon könnyed fotóalanyokká is válnak. De a fotómodellkedést nem akarjuk jutalom nélkül hagyni, így M-et visszaküldöm az autóhoz, hogy hozzon egy nápolyit (amit imádok és nem szívesen osztom meg amúgy senkivel sem ;-) ). A kis bohókások azonnal kapkodnak a finomság után és olyan mohók, hogy míg az egyik egy darabot elvisz, a másik beleharap M. ujjába. :-)













Olyan sebességgel száguldoznak és kapják ki a fincsi kaját M. kezéből, hogy lehetetlenésg a fényképezőgépen bármit is beállítani, csak kattaogtatok gyorsan. Hihetetlenül jó fotókat lehet róluk találni még a neten. A wikipedia szerint ezek az ún. Atlasz (hegységi) mókusok Marokkóból kerültek a szigetre, de nincs közük az észak-amerikai csíkos mókushoz, így ez az elnevezés is téves rájuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről