2013. november 29., péntek

Fuerteventura - Semmittevés

2013. November 9. 

Sokáig alszunk és ma még rosszabb idő van, mint tegnap, délig ki sem dugjuk az orrunkat a szobából. Azaz néha kiszaladok és kémlelem az eget. Úgy néz ki, hogy megint csak El Cotillo felé vannak felszakadozva a felhők, így hosszas töprengés után úgy döntünk, oda megyünk szerencsét próbálni és ha ott süt a nap, akkor strandolni fogunk ma. Így is lesz. Bár a szél szokás szerint igen erős, alig tudjuk felállítani a strandsátrat is, de megbírkózunk vele, Szardínián is minden nap ugyanez volt, így már van hozzá taktikánk. Keveset fürdünk, a víz iszonyatosan hideg, sokkal hidegebb, mint tavaly Tenerifén volt. 3 órán át bírjuk csak a szél és a homokszemcsék ostromát és feladjuk a küzdelmet, hazamegyünk. 
Kíváncsiságból lemegyünk még a házunk előtti parthoz, hiszen pár napja itt vagyunk és azt sem tudjuk, az hogyan néz ki. Sziklás, fürdésre nem alkalmas. 

Gyűjtök pár lávakövet egy ismerősömnek, aki kérte, zuhanyozunk és bemegyünk a városba pár apróságot venni és éttermeket nézegetni, hogy hova is menjünk majd holnap este. Végül bevásárolunk vacsorára halakat, amiket grillezünk és bent, a tévé mellett esszük meg, mert kint meg lehet fagyni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése