2013. december 8., vasárnap

Fuerteventura - Ajuy

2013. November 14.

Sokáig alszunk és mivel megint borult az ég, nem tudjuk eldönteni, mihez is kezdjünk, így délig csak teszünk-veszünk, lustálkodunk. Végül kirándulni indulunk a szigetbelsőn át, a nyugati parti Ajuy településhez, ahol érdekes sziklás part van. Közvetlenül a pici tengerparti falu előtt egy völgyben vezet az út, ahol pálmaligetek vannak. 

Fekete lávakőből épült harangtorony, egy Antigua környéki templomon:


Antigua malommúzeuma, ami átépítés miatt zárva volt








Maga a falu pöttöm és ismét iszonyatos szél fogad itt minket, de szerencsénkre, ahogy kiszállunk az autóból, pár percre rá, eltűnnek a felhők és kisüt a nap, így legalább előjönnek az élénk színek és nem kell fáznunk sem. A sziklákon oda kell figyelni, hogy ha túlságosan kimegyünk a szélére, nehogy a szél letaszítson a tengerbe. 












A homokkősziklákon messzire el lehet sétálni és odébb, hatalmas barlangok vannak, amiknek a szája a tengerre néz. Ezekbe is be lehet menni, illetve a homokkő szikla tetején lévő fennsíkon is lehet minden irányban nézelődni. Sok időt eltöltünk itt. 





















Visszatérve a faluba nagyon hangulatosnak tartjuk a helyet, valahogy olyan eredeti és a sok kis étterem Görögország hangulatát idézi bennem. Nem vagyunk éhesek, így előbb csak egy fagyi erejéig ülnénk le, de aztán látva az étlapokon a sok finom tapast, úgy gondoljuk, hogy egy ilyen hangulatak kell időt adni, azaz le kell ülni egy tál étel mellé és élvezni az ittlétet, így egy tál kecskesajtot és rántott tintahalbébiket rendelünk. Mindkettő isteni finom és valóban élvezzük az itt üldögélést. 









Hazafelé, azaz otthon Corallejoban, elmegyünk szokás szerint a Mercadonába vacsorára valót venni és ott látjuk ezeket a naplementétől megvilágított "fogfelhőket". Ugyanilyen (gyökeres fog) formájúak voltak már sokszor Tenerifén is. 


1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről