2014. december 24., szerda

La Réunion - Le Grand Brûlé

November 25.

Pár kép még lemaradt a botanikus kertből:A botanikus kert után már nagyon éhesek vagyunk és megállunk a tengerparton egy lakókocsis büfénél, ahol kebabot veszünk. Egy hatalmas kerek buciban van az egész, csontszáraz, de ízre finom. 5 Euro darabja. 
Még végigautózunk a sziget délkeleti oldalán, a lávafolyamon (Le Grand Brülé) átvezető úton (N2), de itt olyan borzalmas fáradtság tör ránk, hogy képtelenek vagyunk nyitva tartani a szemünket, mintha a kebabban altató lett volna. Jól ismerjük már az ilyen vulkánikus tájakat a Kanári-szigetekről, de mégis mindegyik magában valamennyire más. Egészen Piton Sainte-Rose-ig megyünk. Ahogy elhagyjuk a lávafolyamot, azonnal hihetetlenül zöldbe, bujába, dzsungelszerűbe vált a táj. Ezt a falut 1977-ben elöntötte és megsemmisítette egy lávafolyam, csak a templom maradt épen, így e lakosok ezt egy csodának tudták be és átnevezték utána a templomot Notre Dame des Laves-nak. Itt már annyira ki vagyunk purcanva, hogy a kocsiba ülünk és aludni akarunk. Iszonyú kínokkal, egymást bökködve, hangosan énekelve, egymást a kókadásból felélesztgetve bírjuk ki a Langevin völgyig, tovább nem, és oda behajtunk, és szunyókálunk pár percet az autóban, majd a patak hideg vizével élesztgetjük magunkat. 
Egy „Chérie FM” nevű rádióadót fogunk a szigeten végig, ami nagyon jó zenét játszik, sok és változatos zenét a 80-as évekből és hozzá frisseket is. Innentől kezdve a hazafelé úton is dugó van. Nagyon sokáig tart a hazaút. 
Utána még egy darabig elücsörgünk az erkélyen, skype-olunk a hazaiakkal. Nagyon jó találmány ez, hogy okos telefonról is lehet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése