2015. január 14., szerda

La Réunion - Egy nyugis nap és egy pazar naplemente

December 5.

Tetőzik a levegő páratartalma és a fullasztó nedves meleg levegő nem hagy aludni. 6 órakor már ébren vagyok és M-et fél 9-ig hagyom aludni. 10 óra körül elindulunk az útikönyv szerint a sziget legszebb falujának leírt Entre Deux-ba. Nagyon szép helyen fekszik, de maga a falu egyáltalán nem érdekes. Veszünk finom pékárút pokoli áron (két croissant és egy mini kenyér 6,5 Euro) és a pékség melletti zöldség-gyümölcsösnél meg olcsón kapunk zöldségeket és passion fuit-ot (maracuja). A hazafelé vezető úton még egyszer beugrunk a nagy sportáruházva a D-betűvel, valamiért és végül az emellett lévő Carrefour üzletben veszünk még pár élelmiszert. Nagy tömeg van az áruházban, emiatt sok idő elmegy. 






Fél 2-re érünk haza, eszünk garnélákat és megyünk L’Hermitage-ba a strandra. Jó 3 órát maradunk, bár minden nappal egyre erősödik az apály, hogy már lassan nincs is víz a lagúnában, csak egy kis pocsolya és a sok kiálló korall. 

A mai naplemente: 















Este a tulajékhoz megyünk vacsorázni. Helyi jellegzetes ételeket főznek, de a nevét nem tudom megjegyezni. Nekem mindkettő fajta ízlik, M-nek csak az egyik. Hatalmas lakásuk van, nagy, fedett terasszal, ahol az étkező van és egy kis pálma van karácsonyfának feldíszítve. Egy kicsi medencéjük van, aminek a széle falban végződik, amire rá lehet könyökölni és alattunk csak a hasadékvölgy és lent a város fényei vannak. Mindenáron akarják, hogy fürödjünk, de a víz jéghideg és semmi kedvem fagyoskodni a vizes cuccokban, de mivel annyira akarják, hát fürdőzünk egyet, de citerázva szaladok fel átöltözni utána. Hajnali 1-ig el vagyunk náluk, észre sem vettük, hogy így megy az idő. Még iszunk az erkélyen egy sört és kettőig beszélgetünk, nagyon későn fekszünk le. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről