2015. január 14., szerda

La Réunion - Egy nyugis nap és egy pazar naplemente

December 5.

Tetőzik a levegő páratartalma és a fullasztó nedves meleg levegő nem hagy aludni. 6 órakor már ébren vagyok és M-et fél 9-ig hagyom aludni. 10 óra körül elindulunk az útikönyv szerint a sziget legszebb falujának leírt Entre Deux-ba. Nagyon szép helyen fekszik, de maga a falu egyáltalán nem érdekes. Veszünk finom pékárút pokoli áron (két croissant és egy mini kenyér 6,5 Euro) és a pékség melletti zöldség-gyümölcsösnél meg olcsón kapunk zöldségeket és passion fuit-ot (maracuja). A hazafelé vezető úton még egyszer beugrunk a Decathlonba, valamiért és végül az emellett lévő Carrefour üzletben veszünk még pár élelmiszert. Nagy tömeg van az áruházban, emiatt sok idő elmegy. 


Fél 2-re érünk haza, eszünk garnélákat és megyünk L’Hermitage-ba a strandra. Jó 3 órát maradunk, bár minden nappal egyre erősödik az apály, hogy már lassan nincs is víz a lagúnában, csak egy kis pocsolya és a sok kiálló korall. 

A mai naplemente: Este a tulajékhoz megyünk vacsorázni. Helyi jellegzetes ételeket főznek, de a nevét nem tudom megjegyezni. Nekem mindkettő fajta ízlik, M-nek csak az egyik. Hatalmas lakásuk van, nagy, fedett terasszal, ahol az étkező van és egy kis pálma van karácsonyfának feldíszítve. Egy kicsi medencéjük van, aminek a széle falban végződik, amire rá lehet könyökölni és alattunk csak a hasadékvölgy és lent a város fényei vannak. Mindenáron akarják, hogy fürödjünk, de a víz jéghideg és semmi kedvem fagyoskodni a vizes cuccokban, de mivel annyira akarják, hát fürdőzünk egyet, de citerázva szaladok fel átöltözni utána. Hajnali 1-ig el vagyunk náluk, észre sem vettük, hogy így megy az idő. Még iszunk az erkélyen egy sört és kettőig beszélgetünk, nagyon későn fekszünk le. Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése