2015. január 27., kedd

Mauritius - Chamarel, Black River Nemzeti Park

December 10.

Érdekes módon itt sokkal tovább tudunk aludni, mint Réunionon. Ma 8-kor ébredünk. Esik az eső és úgy tűnik egész éjjel is eshetett, mert már nagy pocsolyák vannak. Totálisan elveszi a kedvünket mindentől. Sokáig reggelizünk és várjuk, hogy elálljon az eső. Fél 10-kor ülünk autóba, hogy hova megyünk, még nem tudjuk, mert mindenütt borús az ég. Előbb beautózunk pár km-et a  Black River Nemzeti Parkba, az út végéig, ahol egy információs ház van, de minden kihalt. Vissza is fordulunk és úgy tűnik a hegyek felett oszladoznak a felhők, így elindulunk a Chamarelhez. 

Itt 200 Rupia a belépő, erre nem is emlékeztünk régebbről, hogy sorompó volt, meg belépő. Rettentően párás az idő, mondhatni, ma van a páratartalom csúcspontja, mintha egy gőzfürdőben lennénk. Nem akartunk feltétlenül régi dolgokat másodjára is megnézni, de ez a táj akkor lenyűgözött és szeretnénk mostani szemmel is látni. Megnézzük ismét a Chamarel vízesést, majd a hétszínű földet is.

Utána nem nézek bele a térképbe, elindulunk egyenesen és az út levisz a partra, de eredetileg mi tovább akartunk menni a Grand Bassin irányába. Már nem fordulunk vissza, alig van benzinünk, nem merünk így nekivágni a hegyeknek. Egy parti faluban tankolunk, ahol szintén hemzsegnek a választópolgárok és a rendőrök az utcákon. 
1 megjegyzés: