2015. január 23., péntek

Mauritius - Port Louis

December 9. 

7-kor ébredek fel, 9-kor elindulunk a sziget északi része felé. Itt nálunk borult, felhős az ég és útközben többször is esik az eső. Ugyanilyen időben indultunk 2007-ben Port Louisba, és ott elkapott a hatalmas zivatar. 

Útközben, flameboyant allék:









Most is hasonló az idő, mintha csak minden megismétlődne. A Le Caudan Waterfront bevásárló negyedbe megyünk, itt veszünk képeslapokít és hűtőmágnest. Minden karácsonyi díszben van, ami valahogy abszolút nem áll közel hozzánk és nagyon furának érezzük itt a trópusokon. Eszünk egy utcai kis büfénél két teniszlabda szerű valami golyót, ami zöldségből van összegyurmázva és curry is van benne, enyhén csípős és nagyon finom és két kis zöldséggel töltött, extrém csípős tasakot. Fillérekét mindezt és jól is lakunk vele. 

az első két kép 2007-ből (a fafaragásos bábuk még most is ott vannak): 


friss képek: 













Utána a vásárcsarnokba megyünk, amiről korábbról rossz emlékeim vannak. Annak idején fuldoklottunk a penetráns bűztől – ez most nem olyan vészes – és szabályosan menekültünk az árusoktól, akik mindenféle textilterméket akartak ránk erőltetni. Most veszünk licsit, ami sokkal drágább itt, mint Réunionon. Ott egy kiló volt 2 Euró, itt meg fél kilo 2,50 (átszámítva). Veszünk egy nagyon szép strandtörülközőt is. Ezután egy mecsetet keresünk és borzalmasan emberekkel telezsúfolt utcákon megyünk keresztül. Mindenki árul valamit. A forró, párás levegő fullaszt és a tömegben nem érezzük magunkat jól. 






















Visszatérünk a bevásárlóközponthoz, ahol egy fizetős (de nem drága) parkolóban áll a kocsink és elindulunk észak felé. A városban dugóba keveredünk és elkezd ömleni az eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről