2015. május 3., vasárnap

Drezda - A belváros látványosságai / 2. rész

Most sok kép jön, kevés szöveggel...Feltűnik a rengeteg koromfekte épület és a sok aranyszomor kontrasztja. Mintha valami dicsekvő gazdagságot akarnánk hirdetni egy "koszhalmaz" tetején. Ez csak egy hasonlat volt, szóval nehogy valaki azt gondolja, hogy Drezdát szemétdombnak nevezném. Gyönyörű város, és egyáltalán nem volt koszos vagy szemetes, de ezek a kipuffogó gáztól megfeketedett mészkő/himokkő épületek borzalmas látványt adnak. Budapesten is így nézett ki mind...a Halászbástya, a Parlament, a Bazilika és még sok más. Kifehérítették. Nyilván pokoli sok pénzbe kerül és nyilván Drezda ezt a pénzt teljes egészében a Frauenkirche (Miasszonyunk temploma) újjáépítésére használta fel, amit a második világháborúban teljesen szétbombáztak. Megértem én, de akkor is bántja a szemem a látvány. 


Brühlsche Terasse:
Frauenkirche:


A templom előtti nagy teret és a környező utcák színes, szép homlokzatait és a sok kiülős helyet nagyon hangulatosnak tartom. 

2 megjegyzés:

 1. Egyszer talán lesz időm bővebben időzni nálad, mert már annyi mindenről le vagyok maradva és itt annyi gyönyörűség van!!! Csodás helyeken jársz, nagyon irigyellek! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, Barbi, én meg a főzési kunsztodat irígylem, ha én tudnék annyi mindent és úgy... :-)
   üdv

   Törlés