2015. május 7., csütörtök

Drezda - A Nagy Kert

Tehát fél kettő volt, csodálatos idő, a lehető legjobb nap lett volna bejárni a Szász Svájc szép tájait, várait, főleg, hogy a következő napra viharosan rossz időt jósoltak. De mi hazamentünk a hotelbe, bedugtam a töltőt a konnetktorba és elmentünk le a hotel környékén sétálni egy órát. Közvetlen az Elba partján laktunk, így itt is szép volt. Aztán elkezdett szakadni az eső és csak szakadt és szakadt és visszamenekültünk a szállodába. Végül már negyed 4 volt, mire ismét elindultunk, de már nem volt értelme Szász Svájcba menni, hanem a villamossal be a városba és azon belül is pedig a Großer Garten (Nagy Kert) nevű hatalmas zöld parkba (2 km x 1 km terület). Itt található az állatkert is. 


















Itt nagyon sokat sétáltunk, egészen estig, mert nagyon tetszett és természetfotós szemmel jártuk be, így direkt az itt fellelhető állatokra koncentráltunk. Volt pár meglepetés is. Nagyon kellemes volt itt és az eső is már régen elállt, ismét kisütött a nap. A park közepén egy kastély található, mi pont ennél kezdtük a sétánkat. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy a fényképezőgép akkuja miatt így alakult a másképp tervezett napunk.




Szürke gém a városi parkban:





Jó ideig hajkurásztuk a zöld harkályt is ahangaj után, míg egyszer sikerült lencsevégre kapni. 



seregély




Ide egy nagytestű, kuvikszerű madarat láttunk beszállni. Egy igen nagy odú volt. Sokáig vártunk, hogy talán még kijön, de nem nem láttuk sajnos többet.




A Parkban egy kis vonat is jár, amivel körbe lehet vonatozni majdnem az egész parkot. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről