2015. május 31., vasárnap

Magyarország - Alcsúti Arborétum

Egy szürkés, esős, egész napot a barátainkkal töltöttünk. Végül rájuk bíztuk magunkat, hogy hova is megyünk kirándulni és a célunk az Alcsút(doboz)i Arborétum lett. Útközben annyira sok ilyen régi árkádos, verandás házat láttunk, volt köztük olyan sok gyönyörűséges, hogy kedvem lett volna mindig megállni és fényképezni, de erre nem volt lehetőség. 





Az arborétumba 950 Ft volt a belépő fejenként. Eleinte eléggé csalódottak voltunk, nem volt semmi látványosság, mintha csak egy erdőben sétáltunk volna. Igazából később sem a növénykülönlegességet voltak érdekesek, hanem a tavacska, a hídak, és József nádor kastélyának romjai. 
















A Pollach MIhály által tervezett kastély az 1800-as években Magyarország legnagyobb klasszicista kastélya volt. 




A 40 hetáros arborétumban 540 növényfaj található meg. 
Őszintén én nagyon kevés érdekes növényt láttam, ennél a Vácrátóti Arborétum nekem sokkal érdekesebb volt. de egy kellemes sétának megtette. Szerencsénkre már nem esett az eső sem. 










2 megjegyzés:

  1. Ha lesz rá egyszer lehetőséged akkor látogass vissza ide a Hóvirágünnepre. Garantáltan nem fogsz csalódni :)

    VálaszTörlés
  2. Csodás-szuper az új géped, lenyűgözőek a színek.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről