2015. május 27., szerda

Magyarország - Pécs (2. rész)

Németországból már régen ismerem ezt a szerelem- (vagy emlék-) lakat mániát. Főleg hidakon szoktak friss szerelmes párok lakatokat hagyni, amibe a nevük van gravírozva. Az utóbbi években ez a trend már megfertőzte egész Európát, akárhova utazunk, látni a lakatokat. Néhány hídról leszedték őket és megtiltották, mert annyira nehezek, hogy a hidat veszélyeztetik. Itt is iszonyú mennyiség volt már itt ezen a kerítésen és bizony ennyi fémnek súlya van. de jól néz ki és szeretem fotózni. 

A négy tornyos, Szent Péter és Pál, püspöki katedrális nagyon tetszett, bár a négy toronnyal eléggé szokatlan látvány. Tornyai a horvátországi és északolasz harangtornyokat idézték bennem. Összességében Pécsen nagyon mediterrán hangulatot éreztem végig.

Két (rohanós és izzasztó) óra alatt letekertük Pécs belvárosát. Tudtunk volna maradni dupla ennyit is, (ami okosabb is lett volna), de 15 órára Vízváron kellett lennünk és előtt ég meg akartuk nézni Siklóst és Villányt is. Egy ázsiai büfés étteremben ebédeltünk és után még fagyiztunk, majd elég későn indultunk el Siklósra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése