2015. június 11., csütörtök

A favázas házak hazájában - Eppingen

Korán keltünk fel és a szobánkban reggeliztünk. 9 óra körül indultunk el. A mai napon az A6-os autópályától délebbre fekvő vidék volt betervezve. A 293-as műúton azonnal gyönyörű tájak, szőlőhegyek között autóztunk. Ennek az útnak bizonyos részei a "német favázút" illetve "német borút" nevekre hallgatnak. Nevüket nem hiába kapták. Nekem olyan volt ez a nap, mintha egy mesevilágba, és a középkorba érkeztem volna meg. Az időjárás nem változott. Szürke, felhős ég, de meleg idő. 

Leírhatatlanul élveztem ennek a napnak minden pillantát. Csodálatos középkori településeket látogattunk meg. 


A házakon lévő táblákból megtudhattuk, hogy vannak olyan házak is, amik még a 13. századból származnak. Ezeket persze már többször is renoválták, vagy éppen szétesőfélben voltak. 


Ahogy némelyik, ilyen ferdén bedőlő falú házat láttuk, nem igen tudtuk elképzelni, hogy a szent léleken kívül még mi tarthatja össze. 


Ilyen, régi cégérekből rengeteg volt ezekben a városokban, szinte minden üzletnél lógott egy. Ezekről annyi fotót készítettem, hogy lehetséges, hogy még egy külön képsorozatban is bemutatok párat.  


Eza ház a 13. századból való, de már nem lakható:


Ezt a sok szép részletet felfedezni és lefotózni különös élmény volt nekem, Teljesen elvarázsolt ez a település és az egész napunk is. Többször is az volt az érzésem, hogy a középkorban mászkálok. És mivel vasárnap volt, alig volt ember az utcán, csend volt és nyugalom és ez csak fokozta ezt a középkori érzést. 


1 megjegyzés:

  1. Már párszor megnéztem, nagyon tetszenek ezek a falvak/városok. Különönleges hangulatuk van! Nekem is tetszene. :)

    VálaszTörlés