2015. június 11., csütörtök

A favázas házak hazájában - Eppingen

Korán keltünk fel és a szobánkban reggeliztünk. 9 óra körül indultunk el. A mai napon az A6-os autópályától délebbre fekvő vidék volt betervezve. A 293-as műúton azonnal gyönyörű tájak, szőlőhegyek között autóztunk. Ennek az útnak bizonyos részei a "német favázút" illetve "német borút" nevekre hallgatnak. Nevüket nem hiába kapták. Nekem olyan volt ez a nap, mintha egy mesevilágba, és a középkorba érkeztem volna meg. Az időjárás nem változott. Szürke, felhős ég, de meleg idő. 

Leírhatatlanul élveztem ennek a napnak minden pillantát. Csodálatos középkori településeket látogattunk meg. 










A házakon lévő táblákból megtudhattuk, hogy vannak olyan házak is, amik még a 13. századból származnak. Ezeket persze már többször is renoválták, vagy éppen szétesőfélben voltak. 


Ahogy némelyik, ilyen ferdén bedőlő falú házat láttuk, nem igen tudtuk elképzelni, hogy a szent léleken kívül még mi tarthatja össze. 






Ilyen, régi cégérekből rengeteg volt ezekben a városokban, szinte minden üzletnél lógott egy. Ezekről annyi fotót készítettem, hogy lehetséges, hogy még egy külön képsorozatban is bemutatok párat.  


Eza ház a 13. századból való, de már nem lakható:






Ezt a sok szép részletet felfedezni és lefotózni különös élmény volt nekem, Teljesen elvarázsolt ez a település és az egész napunk is. Többször is az volt az érzésem, hogy a középkorban mászkálok. És mivel vasárnap volt, alig volt ember az utcán, csend volt és nyugalom és ez csak fokozta ezt a középkori érzést. 


















1 megjegyzés:

  1. Már párszor megnéztem, nagyon tetszenek ezek a falvak/városok. Különönleges hangulatuk van! Nekem is tetszene. :)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről