2015. június 8., hétfő

Ladenburg

Nincs útikönyvem erről a környékről, így az utazás összeállítása úgy jött létre, hogy nézegettem településneveket a térképen és beírtam a google-be és a kiadott képek alapján ítéltem meg, hogy tetszik-e, érdekel-e. Az összegyűjtött infókat kijegyzeteltem és ez a jegyzetes cetli vitt minket aztán egyik helyről a másikra. 

Ladenburg igazából nem esett útba, mert Heidelbergből a Neckar mentén mentünk volna tovább, és Ladenburg meg északra, a másik irányban fekszik. Egy kb. 17 km-es kitérőt tettünk arrafelé. 


Nagyon jól esett a kis település nyugalma a heildebergi hemzsegés után. Teljesen oda vagyok ezekért a favázas házakért és van olyan, amin 1200-as évek állt építési dátumként! Nagyon sok pedig úgy nézett ki, mintha csak a szent lélek tartaná még egyben. Én szinte visszarepültem ezekkel a házakkal, utcákkal a középkorba és nagyon élveztem a nyugalmat. 
Gyorsan körbejártuk a szép kis utcákat és indultunk is tovább. 


Éhesek is voltunk már nagyon, hiszen már délután fél 4 felé járt az idő és már Heidelbergben enni akartunk. Találtunk itt egy kabab üzletet, ahol a tulaj a szemünk előtt gyúrta meg a tésztát, húzta ki a friss, hajszálvékony és pizzaméretű kenyeret, ezt kb. egyetlen percre tette be a pizzasütőbe, majd embertelen mennyiségű húst és zöldséget pakolt rá és tekerte fel. Ekkora és ilyen finom dürüm dönert még sohanem ettünk. Nagyon jól is laktunk vele.  

1 megjegyzés: