2015. június 2., kedd

Ludwigsburg - 1. rész

Ismét 3 napos kiruccanásra mentönk Pünkösd hétfő előtt pénteken. Én még délig dolgoztam, utána indultunk el. Eredeti célunk Heidelberg lett volna, de mivel csak 3 héttel Pünkösd előtt találtam ezt ki és kezdtem keresni szállás után, nem sikerült találni kedvező áron. Aztán nézegettem a térképet és sorba írtam be minden környező kisváros nevét, egyre csak távolodva Heidelbergtől és sehol semmi sem volt, sőt még a kisebb városokban még drágább is volt. Végül már 100 km-es körzetben is néztem és így találtam meg a Best Western Hotel Kastellt Heilbronnban. 

Technikai szünetet tartva egy rókát láttunk a mezőn a parkolóból: A ludwigsburgi Residenzschloß-t "virágzó barokknak" is nevezik. A württembergi királyok nyári rezidenciája volt. A felnőtt belépő 7 Euro, de ezen a napon nekünk 8,50 volt fejenként, mert egy fesztiválba csöppentünk bele. A kastélykertben a világ minden részéről jött utcai zenészek koncerteztek, szinte egymás mellett. Már 16:45 óra volt, mikor odaértünk, mégis ki kellett fizetni a teljes belépőt és a jegyet a kertben több átjárónál is ismételten ellenőrizték. Építették fel a sörkerteket, büféket és koncertszínpadokat a kert minden részében, és hamarosan embertömegek is leptek el mindent. Még éppen idejében voltunk itt, mielőtt minden megtelt volna. 1 megjegyzés:

  1. Micsoda kert! Meseszép... imádom a nyírt bokrokat, sövényeket. Odahaza kicsiben nekünk is van egy-kettő, meg is mutatom a Szülőknek a fotóidat, örülni fognak. :-)

    VálaszTörlés