2015. június 5., péntek

Schwetzingen kastélya

Heidelberg környékén rengeteg látnivalót találtam. Ahhoz mindenképp túl sokat is, hogy mindezt három nap alatt megnézzük. Nehéz volt a célok között szelektálni és dönteni.

De a Schloß Schwetzingen mindeképpen egy jó döntés volt, mint ahogyan a többi célunk is. Heilbronnból az A6-os autópályán jó fél óra alatt ide is értünk. Parkolóházban találtunk csak parkolási lehetőséget.

Schwetzingen kastélyának egy hatalmas és nagyon szépen ápolt parkja van. A főépületet éppen renoválták (itt lent), és a kerti oldala felöl fel volt állványozva, így a kert felől sajnos nem készítettem képet róla. A kastély a pfalzi hercegek nyári rezidenciája volt. 









Mindhárom napunk alatt folyamatosan borús, szürke felhős idő volt, de mégis meleg, fülledt idő. A fotózáshoz nem mindig kedveztek ezek a körülmények, mint a sokszor fehér, "kiégett" ég. A kastély belső részeibe és a kertbe külön belépő van. Mi csak a kertbe vettük meg, ez 5 Euro volt felnőttenként, ami szokatlan volt, mert a bajor várakba és kastélyokba a külső létesítményekbe nincs belépő, csak magába a kastélyba vagy várba. Mondjuk, itt tény, hogy a park nagyon szépen meg volt csinálva és ez nyilván sok pénzbe kerül, de ugyanzt el lehet mondani bármelyik másikról is. 

marokkói vadlúdak






A kert legalább annyira elbűvölt engem, mint a Drezda közeli Moritzburgé. Hatalmas nagy volt és az egésznapi terveinket figyelembe véve természetesen itt sem maradt idő arra, hogy mindent bejárjunk, alaposan megnézzünk, főleg, hogy igen sok érdekes állatot is láttunk itt és ezek megfigyelésével, fotózásával ment el a legtöbb időnk. 






Bolondnak fogtok tartni most, de higgyétek el, zöld papagájokat láttunk itt repkedni a kertben. Először csak a rikácsoló hangra lettünk figyelmesek és el sem tudtuk képzelni, milyen madár ad ki ilyen ide nem passzoló hangot. De később egyre többet láttunk belőlük. Sokan voltak és keresztbe-kasul repkedtek a magas fák lombjai között és hangosan rikácsoltak. Lefotózni egyet sem tudtam, mert ahhoz csak egy pillanatra kerültek a szemünk elé. Talán a kastély madárketreceiből szabadultak ki valamikor és ittmaradva elszaporodtak. 













Minden esetre akármilyen hihetetlen is, mi itt olyan állatokat láttunk, amik igen szokatlanok és ezekről majd még egy külön bejegyzésben fogok pár képet mutatni. Nem mindig a legszebb kinézetű állatokról van ugyanis szó.





2 megjegyzés:

  1. Csodálatos, csak ámulok... a képeid meg fantasztikusan jók!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Mindeképpen fejlődtem a tükörreflexes gép használata óta. ;-)

      Törlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről