2015. július 9., csütörtök

Harburg

Donauwörthben, egy turistainformációnál gyűjtöttem be képes prospektusokat, amiknek egyikében várak voltak a környéken. Három tetszett nagyon a kép alapján és a legközelebbit választottuk ki, a csak 14 km-re fekvő Harburgot. Útközben ismét leszakadt az ég. 
















fiatal szajkó



Előbb nekiindultunk gyalog, hogy megmásszuk a várat. El is indultunk a hegyoldalban egy erősen gazzal benőtt ösvényen. Már félúton lehettünk felfelé, azaz közvetlenül a vár fala alatt álltunk, amikor ismét szakadni kezdett az eső és annyira vizesek lettünk az ösvényre belógó növényektől, hogy tucsogott a cipőnk és a nadrágunk a vízben, az út pedig egyre járhatatlanabbá vált. 

















Így itt visszafordultunk.




És elindultunk autóval fel a várhoz. Már 10 perccel 18 óra előtt járt az idő, és a vár csak 17 óráig volt látogatható, így nem volt mát reményünk, de azért mégis oda akartunk menni. 






És bizony megérte, mert csak a belső épületekbe nem lehetett már bemenni, de a vár udvarába igen és nekem nagyon tetszett. 



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről