2015. július 28., kedd

Izland - 2. nap - Þingvellir Nemzeti Park

Alig aludtam, M. mindenhol alszik, leteszi a fejét és máris úgy alszik, hogy álmában el is lehetne vonszolni, nem venné észre. 
7-kor kelünk, reggelizünk – a reggeli tényleg egy vicc. Pakolunk sajtos szendvicseket az útra és 8-kor már el is indulunk. Ekkor látjuk, hogy még csak 7 óra van, a vekker óráját rosszul állítottam be. Nevetünk egyet és úgy döntünk, hogy a nyert plusz egy órát kihasználjuk a Reykjanes-félsziget további megnézésére és csak utána indulunk el a másik irányba. Eléggé hulla vagyok, mivel csak összesen 3 órát aludtam. De nagyon hamar elmegy másfél óra szinte semmivel, nézelődéssel és igazából csak az ún. hidat a két kontinens között látjuk. Itt húzódik az európai és amerikai kontinensek közötti törésvonal, amit ez a híd jelképesen átível. 





Csodálatos környezetben autózva, a Þingvalla-tavat érintve hamar odaérünk a Þingvellir Nemzeti Parkba. 

Kőemberkék erdeje egy parkolóban a tó feletti dombon:





Elsőként egy újabb vulkanikus hasadékvonalhoz érünk, ahol egy nagy parkoló fogad, rettentően sok turistával. Itt 200 ISK-et kell fizetni fejenként a wc-ért (ami igen drága – de lehet úgy is értelmezni, hogy nincs belépő díj a nemzeti parkba, ahelyett van). Leparkolunk és elindulunk a hasadékban és elmegyünk addig, amíg az ösvény visz, ahol a hasadék véget ér. Útközben mégnézünk egy szép vízesést is, ahol éppen egy házaspárt fotóznak. Idilli környezet, de ide elmászni menyasszonyi ruhában a hidegben? Na, de később látunk ettől még vagányabbakat is. 
Eleinte jeges hideg van, de azután kisüt a nap és hamar melegünk is lesz a meneteléstől, hogy neki is vetkőzünk. Két órát töltünk el itt. 

































2 megjegyzés:

  1. Az a kőerdő nagyon hangulatos!

    VálaszTörlés
  2. Ismerős képek :-) Jó egy kicsit nosztalgiázni!
    Először hiányoltam a menyasszonyos képet, aztán rájöttem, hogy mi sem csináltunk, minden tele volt párokkal, illetve mi egy csomószor valamilyen reklám fotózásba is boltlottunk. Inkább idegesítő volt, hogy órákra lefoglalták maguknak a terepet, és alig lehetett tőlük képeket készíteni.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről