2015. július 30., csütörtök

Izland - 2. nap - Vatnleysufoss vízesés, Kerið kráter, Selfoss

Látjuk, hogy a távolban egy hatalmas gleccser fehérlik és szeretnénk közelebbről is megnézni, így elindulunk abba az irányba, de hamarosan személyautóval bejárhatatlan földút tárul elénk és itt már nem tudunk tovább menni, így visszafordulunk. 





Most visszafelé megyünk, Selfoss felé, egy másik úton, ahol le lehet nézni a Vatbleysufoss vízeséshez. 


Valamivel Selfoss előtt a vörös mindféle árnyalatában pompázó leerodált vulkáni kúpok sorakoznak, a legtöbbjüket a színes a vulkánikus kőzet kitermelésére használják és már a felét elhordták mindenek. 








Itt a közelben van a Kerið nevű kráter, amihez fel lehet menni, nem egy nagy túra, picike az egész. Itt szednek belépőt is, ami fejenként 350 ISK. A kráterben egy smaragdzöld tó van, ami csodálatosan szép, de a borult időben nem tud annyira érvényesülni, mintha sütne a nap. 









Az izlandi lovak többsége éppen most csikózott, így gyakran láthattunk kiscsikókat: 








19 óra körül érünk a szállásunkhoz Selfossban, ami nagyon hangulatos, tetszik. Egy utca végében, a folyó mellett van, egy nagy családi házból lett átalakítva. Itt is kb. 6-7 szoba van, sajnos csak egy fürdőszobával, és két wc-vel. Hatalmas nagy közös nappali rész, és konyha van hozzá. A konyhában minden fiók az ürességtől kong. Alig találunk egy fazekat, amiben egy konzerves pörköltet és tésztát meg tudunk főzni. Nagyon tiszta a szállás, ahol az ember jól érzi magát. Egy fiatal lány fogad, elhadarja a lényeget és már el is tűnik. Eszünk, zuhanyozunk és korán lefekszünk. Szerencsére itt már jól tudok aludni. Az ágyak mindenhol elég kényelmesek.





Szállás: Guesthouse Garun Selfoss, Selfoss, reggeli nélkül, két főre egy éjszaka 88 Euro 

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű színek, tényleg mint tavasszal. A krátertó smaragd, napfényben érvényesülne valójában, de így is szép.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek a színek, a vörös é narancs ezernyi árnyalata! :-)

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről