2015. augusztus 18., kedd

Izalnd - 8. nap - Vatnses-félsziget, Illugastaðir, Hvammstangi és Gauksmýri

Ahogy elérjük a félsziget északi csücskét, megint elnyel minket egy ködfelhő, ezután a napot sokáig ismét nem látjuk. A nyugati oldalon lefelé autózva több helyen ír még a könyvünk fókákat, de ezek a partok megközelíthetetlenek, el vannak kerítve és lovak legelésznek ott. Egy helyen vadlovak futnak le a hegyről és megállnak az út kellős közepén. Mi is megállunk fotózni őket, erre az egyik ló elkezdi nyalogatni a kocsi szélvédőjét, majd oldalát és végül megfordul és jobbra-balra mozgással a fenekét masszírozza a kocsin. Tiszta őrület. 

Illugastaðirnál egy csodás zöld, virágos, füves réten halad egy ösvény, amin le lehet menni a partra, százával repkednek a sarki csérek és viszik a csőrükben a kis halakat a csemetéiknek. Itt van egy fókaleső bódé, távcsővel, és szemközt a vízben sziklák, ahol fókák napoznak, de csak pár és messzebb, mint Ósarnál. Még mindig brutál a szélvihar.


sárszalonkák


Csigaforgató madár Sárszalonka
Ezután átautózunk Hvammstangin és hamarosan megérkezünk Gauksmýribe, a szállásunkhoz. Ez sem falu, hanem a pusztában van csak két ház, az egyik a hotel. Amúgy itt mindenütt lovastanyák vannak, rengeteg a ló errefelé. 19 óra körül érkezünk a szálláshoz.

Ez egy kisebb hotel, átlagos szobákkal, egy szinten egyetlen fürdőszobával és WC-vel. A személyzet, azaz a lány, aki fogad minket barátságtalan és érdektelen, alig várja, hogy lerendezzen minket és el is tűnik. Reggeli itt 7:30-tól van, kérdésünket, hogy lehetne-e 7-től, élből és undok arckifejezéssel elutasítja.

A szobában van egy íróasztal, annál vacsorázunk megint kenyeret és hideg cuccokat. A szállás összességében nem szimpi. A szobák egy kis sarok körül vannak elrendezve, velünk szemben van a fürdő, késő éjjelig megy a járkálás, ajtócsapkodás.


Szállás: Gauksmýri Lodge, reggelivel két főre, két éjszaka 103 Euro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése