2015. augusztus 23., vasárnap

Izland - 12. nap - Snæfellsnes-félsziget: Stykkishólmur, Grundarfjörður, Olafsvík

Igazán jól alszunk és csak 7:45-kor kelünk, végre kezdjük magunkat jobban kipihenni. Nem reggelizünk, mert bármikor ehetjük útközben az este már elkészített és a csomagtartóban hűtött szendvicseket. Csak forró vizet kérünk a termoszkannába, hogy útközben tudjunk kávét inni. Szokásos ködös idő van, 8 fok, a szél erőssége kezdetben egy kicsivel csökkent, de később megint viharos. A Snæfellsnes-félsziget északi partvonala mentén haladunk nyugati irányban, azaz a félsziget csücske felé. Útközben megnézzük a három nagyobb falut, Stykkishólmurt, Grundarfjörðurt és Olafsvíket. Mindegyik másképp szép. Stykkisholmurban még nagyon borotvál a szél, majd szétfagyunk a kikötőben. 















Grundarfjörður inkább jellegtelen, csak környező zöld hegyek nagyon szépek. 












Olafsvík egy kedves település, innen is indulnak bálnaleső kirándulások. A kikötőjében egy kicsit szélvédettebb asztalnál ebédelünk, de szétfagyunk közben. 
















1 megjegyzés:

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről