2015. augusztus 28., péntek

Izland - 15. nap - Reykjavík, Kleifarvatn tó, Krysuvík

8-kor kelünk, és nagyon jól aludtunk, de én még hulla vagyok, aludhattunk volna 9-ig is. Reggelizünk és elhagyjuk a szállást. Még nézelődünk Reykjavík kikötőjében, gondolkozunk még egy hajózáson bálnalessel, de aztán inkább mégis autókázni megyünk. 






Ez a nap már csak olyan kallódás, nem tudunk mit kezdeni magunkkal és látnivaló sincs már sok a közelben. A Reykjanes-félszigetet járjuk be, annak déli részét. Hafnarfjörðurból indulunk a 42-es úton délnek, itt rögtön a várost elhagyva egy csomó, hatalmas nagy, még használatban lévő halszárítóhelyet találunk. Ez az, amit az egész utazás alatt kerestünk, vártunk, és csak most véletlenül találunk rá. Bár igazából nem értjük, mire jó ez, mert a felakasztott halak annyira el vannak száradva, hogy már nincs is rajtuk hús, csak a váz és némi száraz bőrmaradvány. Egyik állványról éppen szüretelik őket egy teherautóba. Vajon mit esznek még ezen? 
















Elérjük a Kleifarvatn tavat és utána Krísuvíkot, ami egy geotermikus terület, ahol a már ismert, iszonyatos bűzt árogató fumeróla lyukak vannak.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése