2015. augusztus 5., szerda

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 1. rész

Egyszer csak odaérünk Jökulsarlónhoz. Itt az elolvadt gleccserjég, azaz annak vize, ami a Vatnajökull, Breiðamerkursandur nevű gleccsernyelvéből származik, egy lagúna szerű tavat képez, amiben a misztikus kinézetű és gigantikus tömegű gleccserjég”darabkák” úszkálnak. 
Szakad az eső és iszonyú szél van. Előbb kiszállunk a kocsiból csak úgy, ahogy vagyunk és 2 perc alatt szétfagyunk és elázunk. Ezután felveszünk mindent, amit lehet és kerek két órán át nézegetjük és fotózzuk a jégtömböket. Valahogy drámai hatása van a helynek, hogy nem számít sem a hideg, sem a szarrá ázás. Az objektívem két percenként kell ez esőcseppektől törölgetni. Látunk itt úszkáló fókát is. 


18 óráig indulnak (17:30 az utolsó) a kétéltű hajók, amivel a tursitákat a jégtömbök között hajókáztazják. Végig azt terveztük, hogy erre mindenképp akarunk menni (30 Euro körül van fejenként), de végül mégsem megyünk, mert 
1. ebben az időben a fedél nélküli hajóban ülve (ahol nem tudok ernyőt tartani) borzalmasan szétáznánk
2. mert azok sem látnak többet vagy mást, mint mi a partról, akik a csónakokban ülnek. Innen annyira sok fényképem van, hogy holnap még egy külön részben mutatom a többit. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése