2015. augusztus 7., péntek

Izland - 4. nap - Jökulsarlón 3. rész

Itt is sok sarki csér fészkel a füves részen, ahol bárányok legelésznek és a fecskék őket támadják meg folyton. De azok csak legelnek tovább. Vicces az egész. 
Szóval hamar megegyezünk, hogy nem hajókázunk és továbbra is csak nézelődünk. És a látvány lélegzetelállító, felfoghatatlan, misztikus, letaglózó. Nem akaródzik elmenni innen, pedig már beázott a cipőnk is, az ujjaim ráfagytak az ernyőre és a fényképezőgépre, a fényképezőgép szíja tucsog már a víztől és az objektív lencséjén lassan nem lehet átlátni a sok törölgetétéstől, szétkenődéstől. Valamint egy igen fájdalommal járó bűvészet egy ernyőt két ujj között vagy a csuklóizületbe befogva tartani, hogy a maradék kézzel az objektívet tudjam tekergetni. 

Mikor végre beülünk a kocsiba, akkor realizálom csak, hogy halálra vagyunk fagyva és felmosoronggyá vagyunk ázva. Csak most kezd érdekelni, hogy citerázok a fázástól és felfedezem, hogy van ülésfűtésünk, amit ezután igen gyakran használunk is. Az esőnadrágokat lehetetlen lehúzni a túrabakancsokon át, de rájuk ülni sem lehet így vizesen, így csak térdig húzzuk le és úgy utazunk tovább az autóban. Megint vicces. :-)

18 óra körül indulunk a szálláshoz, ami még jó 40 km-re van. Itt Höfnnél szerettem volna szállást, de nem volt semmi, így most is a megtervezett célhoz képest visszább szállunk meg. Két vendégház áll a pusztában, közvetlenül a Skálafellsjökull gleccser alatt. Könnyű megtalálni, hiszen más nincs arrafelé. 

A szállás szuper, szép, modern, bár a szobákban mozdulni sem lehet, éppen csak elfér az ágy és a fal között a bőrönd. Két hatalmas nagy, szép fürdőszoba van wc-vel és egy étkező. A konyha szuper modern, szép. De azt sajnos nem lehet használni, csak a személyzetnek, ez pedig egy fiatal cseh lányból áll, aki nagyon kedves és segítőkész. Itt is csak 8-kor lenne reggeli és belemegy, hogy miattunk már 7-kor legyen és jön egy órával korábban dolgozni. 
Így csalódottak vagyunk, hogy nem tudunk meleg ételt enni, csak megint kenyeret hideggel. Egy jó darabig ücsörgünk még az étkezőben. 10-kor már lefekszünk és nagyon jól alszom, de sajnos nem eleget, begyógyult szemekkel, szenvedve kelek fel. 


Szállás: Guesthouse Stekkatún, Skálafelli, reggelivel, két fő egy éjszaka 124 Euro

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szép képek vannak mind a 3 részben. Sajnálom, hogy ennyire pocsék időt fogtatok ki, de még így is gyönyörűek a képek!
    Az ülésfűtés szuper! Mi is véletlenül találtunk rá, utána szinte állandóan ment. :-)

    VálaszTörlés