2015. december 18., péntek

Gran Canaria - Északon

Átautóztunk Agaete településen, annak temploma és egy utcarészlete van az álábbi képeken:




Nehéz volt megtalálni a Agaete völgyét, Valle de Agaete néven nem volt kiírva, a táblákon lévő utak száma sem egyezett meg azzal, amit az útikönyvünk írt. Az egyetlen gyanús kiírás a "Le Valle" volt, amiről gondolhattuk, hogy talán ez lesz az. És az is volt. 
Ezt a völgyet az útikönyvünk a sziget legzöldebb, legvirágzóbb, legkülönlegesebb völgyének írta le, ami nagyban stimmelt is. Hihetetlen trópusi buja zöld növényzet borított mindent. A völgy egy zsákutca, mi felautóztunk a végéig (Los Berrazales), majd ismét vissza.




















Azután véletlenül érintettük az egyik út mellett a Cueva de las Cruces barlangokat, amik nem voltak nagyon különösek és máris autóztunk tovább.




Galdarba értünk. Itt nagyon meredek és nagyon szűk utcák fogadtak, sokakban egy autó is alig fért el és persze mind egyirányú volt. Mi meg csak köröztünk fel és le a városkban, parkolót keresve, de sehol sem találtunk. Még a part felé eső, lepukkadtabb városrész alatti bánűnültetvényekbe is belekeveredtünk, ahol olyan keskeny egyirányú út vezetett, hogy majdnem a tengerig lementünk, míg vissza tudtunk fordulni. A végén már semmi kedvünk sem volt az egészhez, mire egy harmadik próbálkozásra az egyik keskeny utcában találtunk parkolóórás fizetős parkolót, ide tettük le csak fél órára az autót és sétáltunk egy kisebb kört. Itt beborult az ég és pillanatok alatt hűvös lett. 




Lementünk még Sardina nagyon de nagyon lepukkadt világítótornáyhoz, ahol semmi érdekes sem volt és azután kerestük megint a passzoló utat a Cenobio de Valerón barlangokhoz.





Ezek a természetes eredetű barlangok a sziget őslakóinak éléskamrájául szolgáltak. 











Utána San Felipénél lementünk megnézni a partot: 






1 megjegyzés:

  1. Azt a zöld völgyet semmiképp sem hagytam volna ki, a falvak fehér házakkal - egyszerűen idilli.
    A barlangok érdekesek, nem néztetek be? Én tüzetesebben is bejártam volna, ha lehet.

    VálaszTörlés

Fontos adatvédelmi információ!!! Kérlek olvasd el!!!

Kedves Követő! Minden hozzászólásnak örülök és megpróbálok, amennyire időm engedi, válaszolni is mindegyikre. Gyűlölködő, politikai tartalmú vagy reklámcélt szolgáló hozzásólások, vagy amelyek egyáltalán nem tartoznak a témához vagy a blogba, automatikusan törlésre kerülnek.

Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (GDPR) szerint fel kell hívjam a figyelmét a megjegyzést hátrahagyó személyeknek, hogy aki itt megjegyzést hagy hátra, az annak nyilvánosságra tételével elismeri, hogy tudomásul vette, és egyetért vele, hogy adatai ezen a weboldalon (a Google és Blogger által) tárolásra és feldolgozásra kerülnek. Lásd: főcím: Felvilágosítás adatvédelmi irányelvekről