2015. december 22., kedd

Gran Canaria - Palmitos Park és Playa del Ingles

A Palamitos Park nekünk a magas árához képest egy kicsit csalódás volt. A belépő 30 Euro, de a park sokkal kisebb és jelentéktelenebb, mint a tenerifei Loro Park, illetve a fuerteventurai Oasis Park, amikbe hasonló belépő ár van, de sokkal többet adnak, sokkal magasabba színvonaluk. Ott nyitástól zárásig alig sikerült megnézni mindent, azaz ki is maradt sok minden, míg itt 2-3 óra elég az egészhez, az is csak akkor kell, ha az ember úgy megy, hol eléri pont a show-kat, mert különben még egy óra sem kellene hozzá. 

Az Autoreisen cégtől kapott autó bérlési szerződést felmutatva a pénztárnál, két személy esetében, egy személyre 50%-os kedvezményt kaptunk, azaz összesen számítva, két főre 60 Euro helyett, 45-öt fizettünk, ami nagyon jó. Erről a kedvezményről csak úgy értesültünk, hogy röviddel az utazás előtt az Autoreisen cég e-mailben értesített róla, hogy mi mindenre kaphatunk kedvezményt rajtuk keresztül. 

A Palamitos Parkot alig lehet megtalálni. Nem úgy, mint az említett "rokonait" a másik két szigeten, amiket az egész szigeten óriásplakátok és leírások hirdetnek. Az autópályán nincs kitáblázva, nincs közvetlen lejárat a mellékútra. Előbb le kell menni Playa del Inglesbe és ott megtalálni a megfelelő körforgalmat, ahonnan megy a kis, rejtett út (GC-504-es) egy barrancoban. 

Amikor kicsivel nyitás után megértkeztünk, szinte még üres volt az egész parkoló. A park tulajdonképpen egy állatkert, van benne papagáj-, delfin-, és ragadozómadárshow. Területre nagyon kicsinek találtuk, és mivel a szurdokban van, szélességben nem tud terjeszkedni, így a hegyoldalba, lépcsőzetesen alakították ki. 

Még simán mehettünk volna strandolni is, még csak a délután közepében jártunk, amikor elhagytuk a parkot, így elmentünk Playa del Inglesbe és megnéztük ott a partot, felmértük, hogyan lehetne onnan a dűnékhez menni. De az egész annyira nem fogott meg, hogy ezután már többet nem is mentünk oda.1 megjegyzés:

  1. Édes kis szurikáták. :-) Pontosan ilyen papagáj-showban volt részünk Lanzarote-n is. Ha előszedném a fotóimat (akkor még papírképes gépem volt) talán meg is egyezne a képeiddel. :-D
    A delfin-showkat nem szeretem, mert a cirkuszi dolgoknak nem vagyok híve, ellenzem az állatok ilyenfajta tartását.

    VálaszTörlés